На 24 юни 2019 г. Специализираният наказателен съд наложи наказания

...
На 24 юни 2019 г. Специализираният наказателен съд наложи наказания
Коментари Харесай

По 5 години затвор за трима участници в група за данъчни престъпления, ощетила бюджета с 372 667,99 лв.

На 24 юни 2019 година Специализираният углавен съд наложи санкции от по 5 години отнемане от независимост на трима упрекнати от Специализираната прокуратура за присъединяване в проведена незаконна група за отбягване установяването и заплащането данъчни отговорности.

Групата е работила по към този момент познатата скица посредством верига от сдружения - така наречен кухи компании, при търговията с бързооборотни артикули (плодове и зеленчуци), оповестиха от пресцентъра на Специализираната прокуратура. Реално настоящо сдружение, следено от групата, е заявило продажби на артикули на въпросни кухи компании. Те от своя страна заявили с неистинен документи фиктивни вътрешнообщностни доставки в страни от Европейски Съюз, които са освободени от Данък добавена стойност. За по-малко от година участниците в незаконното съдружие са ощетили държавния бюджет с 372 667,99 лева

Присъдата на Специализирания углавен съд не е дефинитивна и може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативния профилиран углавен съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР