На 24 юни 2018 г. с изпити по френски език

...
На 24 юни 2018 г. с изпити по френски език
Коментари Харесай

С изпити по френски език и по география завършва кандидатстудентската сесия на СУ


На 24 юни 2018 година с изпити по френски език и по география приключва втората кандидатстудентска сесия за образователната 2018/2019 година на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “.
Конкурсният изпит по френски език цели инспекция на езиковите познания и умения на претендентите. Изпитът е писмен и се организира в границите на проучвания в междинното общообразователно учебно заведение граматически материал. Кандидатът би трябвало да има разширени лексически знания, което допуска спомагателни занимания и четене на истинска литература. Изпитът се състои от диктовка, превод и сложен езиков тест.
Диктовката има за цел да ревизира до каква степен претендентът вярно възприема френската джука тирада и владее френския правопис. За диктовка се сортира живописен или журналистически текст от актуален френски създател.
С превода от френски на български език се цели да се ревизира владеенето на лексическия и граматическия материал и умеенето на претендента да съобщи на верен български език автентичен френски текст. Подбира се публицистичен или живописен текст от актуален създател.
Комплексният езиков тест цели да ревизира до какъв брой претендентът вярно възприема френската писмена тирада, да се ревизират граматическите му познания и умения, както и уменията за свободно документално изложение на френски език.
Кандидатстудентският изпит по география е върху образователния материал от наложителната и профилираната подготовка по География и стопанска система. Той е писмен, във тип на тест от 100 въпроса, от които 40 са от образователния материал за 9 клас, а останалите 60 - от образователния материал за 10 клас. Времетраенето на изпита е 3 часа.
Правилните отговори се разгласяват на страницата на Софийския университет няколко часа след приключването на изпита. Тестът съдържа задания за географски обстоятелства, обекти, феномени и процеси и за тяхното анализиране, интерпретиране и съпоставяне. Всеки въпрос има единствено един правилен отговор от четири вероятни отговора, маркирани в теста с буквите А, Б, В и Г.
Всеки правилен отговор носи по 1 точка. Максималният брой точки от теста е 100./Дарик
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР