На 24 януари от 11.00 часа в кв. "Аспарухово" на

...
На 24 януари от 11.00 часа в кв. "Аспарухово" на
Коментари Харесай

Започва ремонт и на бул. Първи май в Аспарухово

На 24 януари от 11.00 часа в кв. "Аспарухово " на кръстовището на ул. "Първи май " с ул. "Георги Стаматов " (срещу входа за спортните площадки в парка), ще се организира публична гала "Първа копка " за сполучлив старт на строително-монтажните работи на обект: "Първи май ".
Събитието се организира в границите на план "Интегриран градски превоз на Варна - втора фаза ", финансиран по Административен контракт за даване на безплатна финансова помощ. 
В рамките на плана са включени 3 съставния елемент. В първия са дейностите по разширение и реорганизация на улични артерии, свързани с оптимизацията на всеобщия публичен градски превоз. Вторият съставен елемент включва закупуване на транспортни средства за градския превоз, а третият - интелигенти транспортни системи.
По първия съставен елемент има общо 7 обекта. Първият от тях е сектор от бул. "Цар Освободител и бул. "Приморски " - от Икономическия университет и до ул. "Сан Стефано ", който е разграничен на два стадия. Следващият обект на реорганизация е бул. "Първи май " в кв. "Аспарухово " - от ул. "Мара Тасева " до м-ст "Карантината ". По всеки един от тези сектори ще се подменя подземната инфраструктура, финансирането за което ще бъде обезпечено от Община Варна. По плана следва да бъде сменено и уличното осветяване в ремонтирания сектор на бул. "Цар Освободител " и бул. "Приморски ".

Ремонт следва на бул. "Осми Приморски полк " - в сектора от бул. "Васил Левски " до бул. "Христо Смирненски ". Ще бъде обзет и пътен възел "Виница ", където престои да се построи асансьорна платформа за хора с увреждания.

Следващият обект по първия съставен елемент включва реорганизация на бул. "Васил Левски " - в сектора от ул. "Подвис " до бул. "Осми Приморски полк ", в това число и реорганизация на прилежащите подлези.

Реконструкция следва на бул. "Народни будители " в кв. "Аспарухово ". В тази права следва и създаване на подлез, защото натовареността на придвижване по пътното платно е доста огромна. Това ще бъде един доста комплициран обект, в които считаме, че възстановяване на отношението към пешеходците ще бъде първостепенна грижа.

Последният обект включва реорганизация на ул. "Съборни " - в сектора от бул. "Владислав Варненчик " до бул. "Сливница ".

Компонент 3 на плана планува надграждане на интелигентните транспортни системи. Тук включваме 4 подкомпонента - създаване на интелигентни системи за броене на трафика, монтаж на 100 осведомителни табла на автобусните спирки, създаване на 25 интелигентни пешеходни пътеки, система за досегаемост на пътните кръстовища, като на 50 от тях ще бъдат сложени бутони, които да се употребяват от хора в неравностойно състояние, разясни Бистра Димова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР