На 24-ти октомври в Конферентна зала Гена Димитрова“ в Плевен,екип

...
На 24-ти октомври в Конферентна зала Гена Димитрова“ в Плевен,екип
Коментари Харесай

ПИЦ-Плевен проведе среща с над 40 представители на ученически съвети

На 24-ти октомври в Конферентна зала „ Гена Димитрова “ в Плевен,екип от Превантивно-информационния център по зависимости/ПИЦ-Плевен/ организира среща с членове на Ученически препоръки от учебните заведения в града, които са орган на ученическото самоуправление, сплотяващ и представляващ волята на учениците. Проявата, проведена от Община Плевен, беше по самодейност на Ученическите препоръки, като задачата е в границите на поредност от сходни срещи с представители на институциите в Плевен да се усъвършенства връзката сред тях и учениците.


В срещата присъединяване взеха над 40 представители на Ученическите препоръки на 10 плевенски учебни заведения: Професионална гимназия по превоз “Проф. Цветан Лазаров ”, СУ “Пейо Яворов ”, Професионална гимназия по лозарство и винарство “Александър Стамболийски ”, Професионална гимназия по ресторантьорство, търговия и обслужване, ДФСГ “Интелект ”, ПГПЧЕ “Димитър Димов ”, Професионална гимназия по механоелектротехника, Професионална гимназия по електроника и химични технологии “Проф. Асен Златаров ”, Професионална гимназия по хранително-вкусови технологии “Луи Пастьор ” и Професионална гимназия по туризъм “Алеко Константинов ”.

Председателят на Общинския съвет по наркотични субстанции Катя Божикова ги срещна с активността и задачата на ОбСНВ и Превантивно-информационния център към него, споделяйки повече за това, с което се занимават експертите на ПИЦ и провокациите, пред които всекидневно са изправени в работата си.


От своя страна, младежите демонстрираха интерес по тематиките, свързани със зависимостите и използването на наркотични субстанции, демонстрираха, че са сносно осведомени с проблематиката и не икономисаха въпросите, които ги вълнуват. Работейки по групи, те формулираха най-важните тематики, по които желаят да научат повече, обосновавайки своя интерес точно към тях. Сред близо 30-те въпроса, които учениците сложиха, бяха за какво опиатите са легални в някои страни, а в други – не; какво кара хората да се пристрастяват към тях; обществената среда ли тласка човек към дрогата; по какъв начин можем да помогнем, в случай че разберем, че някой от фамилията ни употребява; какъв брой време може да отнеме лекуването на зависимостта и неудачник ли си, в случай че не пушиш трева.


Участниците споделиха мнението, че сходни начинания могат да бъдат извънредно потребни за младежите в града. Те показаха предпочитание за последващи срещи със експертите на ПИЦ, които да бъдат фокусирани върху тематики, годни за съответни по-малки групи, предполагащи по-задълбочени полемики, продан на информация и в последна сметка да подкрепят личностното и обществено насочване на младите. /ПИЦ-Плевен/
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР