На 24 септември Русия получи официална нота от Киев за

...
На 24 септември Русия получи официална нота от Киев за
Коментари Харесай

Русия е получила официална нота от Киев за разваляне на Договора за приятелство


На 24 септември Русия получи публична нота от Киев за не продължение на Договора за другарство, заяви във вторник пред публицистите шефът на департамента по въпросите на Оперативно-наблюдателно дело (Общността на самостоятелните държави) към Министерството на външните работи на Русия Андрей Руденко, представен от ТАСС.

„ В понеделник краткотрайно повереният (в делата на Украйна) ни донесе нотата “, осведоми дипломатът. По неговите думи, договорът ще престане да работи от 1 април 2019 година.

Руденко съобщи, че Москва съжалява за решението на Киев да скапе контракта за другарство. „ Украйна реши да не продължава огромния контракт с Русия и, несъмнено, ние съжаляваме доста за това. Независимо, че този контракт беше рамков, той задаваше тона за всички други съглашения “, означи той.

Договорът за другарство, съдействие и партньорство сред Украйна и Руската Федерация е подписан през май 1997 година и влиза в действие през април 1999 година за период от 10 години с автоматизирано продължение за идващите десетилетни интервали при липса на възражения от страните. През октомври 2018 година изтича периода, когато страните би трябвало да заявят желанията си за продължение или преустановяване на действието на контракта за следващия интервал, напомня организацията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР