На 24 октомври комисар Мария Габриел ще открие 15-ата Национална

...
На 24 октомври комисар Мария Габриел ще открие 15-ата Национална
Коментари Харесай

Мария Габриел открива в София конференции за електронното образование, компютърните изкуства, персонализираната медицина

На 24 октомври комисар Мария Габриел ще открие 15-ата Национална конференция по електронно обучение "Дигиталните нововъведения в помощ на е-Образованието ". Тя ще показа политиките на Европейски Съюз за цифрово обучение, осъществяването на Плана за деяние за цифрово обучение, съответните начинания за въвеждане на цифровите технологии в интерес на просветителния развой. Конференцията стартира в 09:00 ч. в София Хотел Балкан, зала Сердика (пл. „ Света Неделя “ – 5), оповестиха от Представителството на Европейска комисия в България.

Веднага по-късно, българският еврокомисар ще даде началото на Международния фестивал за компютърни изкуства „ Компютърно пространство “, който се организира под неин патронаж. Тя ще връчи и премиите на спечелилите в конкурсната част. Това е един от първите по рода си фестивали в Европа, съчетаващ изкуства-наука-технологии. Форумът ще бъде открит в 11:30 часа в Националния студентски дом, зала Театрална (пл. "Народно заседание "- 10)

Мария Габриел ще взе участие и във Втората балканска конференция по персонализирана медицина. Тя ще показа основните дейности на Европейската комисия за възстановяване на здравните грижи посредством по-доброто събиране и продан на данни, вложения в битка с редки и тежки болести и научни проучвания. Конференцията стартира в 14:00 ч. в хотел „ Рамада “, зала „ Опал “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР