На 24 ноември ще се проведе извънредна среща на ЕС,

...
На 24 ноември ще се проведе извънредна среща на ЕС,
Коментари Харесай

ЕС решава за енергийните мерки на 24 ноември

На 24 ноември ще се организира изключителна среща на Европейски Съюз, с цел да се одобрят, направени от Европейската комисия за ограничение на растящите цени на силата . Това съобщи Йозеф Сикела, министър на индустрията и търговията на Чехия, която е ротационен ръководител на Европейски Съюз.

Вярвам, че една от ограниченията, които ще можем да обсъдим в края на ноември, ще бъде отделянето на цената на газа от тази на електрическата енергия, уточни той след края на днешната изключителна среща на върха на Съвета на министрите за енергетиката в Люксембург.

По-рано през днешния ден министърът на стопанската система на Германия Роберт Хабек разкри, че е малко евентуално Съюзът да вземе решение за таван на цената на газа.

Сикела обаче е на мнение, че на днешната среща енергийните министри на страните от Европейски Съюз са изразили поддръжка за концепцията на Комисията за  на цените на газа, с цел да се лимитират скоковете на цените.

До момента Европейска комисия не е предложила публично сходна горна граница на цените, само че изиска от страните членки да потвърдят поддръжката си за Брюксел да изготви сходно предложение.
 Страните от Европейски Съюз не намират общ метод за справяне с енергийната рецесия
Страните от Европейски Съюз не намират общ метод за справяне с енергийната рецесия

В края на седмицата се срещат водачите на страните от блока
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР