На 24 ноември 2020 година се навършиха 29 години от

...
На 24 ноември 2020 година се навършиха 29 години от
Коментари Харесай

29 години без Фреди Меркюри

На 24 ноември 2020 година се навършиха 29 години от гибелта на един от най-големите музиканти на 20-ти век, който загуби борбата със СПИН.
, фронтмен на рокаджиите от групата „ Куин ”, беше боготворен от милиони почитатели поради пристрастеността и уникалността на гласа му, лиричния му искра и взривяваща силата на сцената.
Преди преждевременната си гибел звездата бе споделила диагнозата си единствено със сплотена група другари, сред които сър Елтън Джон.
 Великият Фреди Меркюри щеше да навърши 74 през днешния ден Великият Фреди Меркюри щеше да навърши 74 през днешния ден
Фреди Меркюри е роден на 5 септември 1946 година в Стоун Таун, Занзибар в иранско семейство с името Фарук Булсара. Започва да свири на пиан...

Когато той се качи на сцената по време на BRITs през 1990 година, почитателите нямаха визия, че живее с жестоката болест.
Фреди продължи да записва музика до гибелта си, само че влошеното му здраве го принуждаваше да прекарва от ден на ден време у дома.
" Фреди е неповторим и единствен ", сподели Фил Колинс. " Няма доста като него ".
 Излезе ново издание на Фреди Меркюри: Биография Излезе ново издание на " Фреди Меркюри: Биография "
Знаете ли, че първата група, която Фреди Меркюри основава носи името The Hectics. Това се случва още в бриантското учебно заведение „ Сейнт...
Сър Елтън се пошегува: " Ако попитате Фреди какъв брой коства литър мляко, забравете. Но той ще може да ви каже цената на най-модерния лак за нокти ".
Сър Пол Маккартни го разгласи за „ Кралят Меркюри ”, на което Фреди отвърна с усмивка: „ Нека дълго да цари “.

* Инфо: " ", превод: БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР