На 24 май тази година кани българските деца да премерят

...
На 24 май тази година кани българските деца да премерят
Коментари Харесай

„Книговище“ организира национално състезание по четене

На 24 май тази година кани българските деца да премерят сили с връстниците си в страната и чужбина в надпреварата по четене с схващане. От 00:00 часа до 24:00 часа на 24 май децата ще имат опция да завоюват една от трите награди – безвъзмездни годишни абонаменти за Книговище.

В надпреварата могат до вземат участие деца на възраст от 6 до 14 години от страната и чужбина. Влезте с профила си или създайте нов подобен на. Отговаряйте на въпросите към прочетени детски книги и трупайте точки. Колкото по-сложна е книгата, толкоз повече точки носят верните отговори. Грешните отговори лишават точки, пропуснатите въпроси носят нула точки. Ако детето сформира въпросник, който дава отговор на стандартите на Книговище, получава точки, равни на оптималния резултат от въпросника, умножен по три. Тримата състезатели, набрали най-вече точки* в границите на 24 май 2019, получават награди.

Първа премия – годишен абонамент за клас, включващ 30 самостоятелни абонамента и един училищен. Абонаментът за клас дава опция децата да се състезават едно с друго в „ четенето с схващане “, да виждат къде са в съпоставяне със съучениците си, да споделят рекомендации и мнения за обичаните им книги. Той дава опция на учителя да наблюдава напредъка в читателските умения и практики на учениците си и да предизвиква по съответен метод развиването на способността им за осмислящо четене.

Втора премия - годишен фамилен абонамент, включващ 4 самостоятелни абонамента и един наставнически. Семейният абонаментът дава опция децата в едно семейство да се състезават едно с друго в „ четенето с схващане “, да виждат къде са спрямо братята и сестрите си, да споделят рекомендации и мнения за детски книги. Той дава опция на родителите да наблюдават напредъка в читателските умения на децата им.

Трета премия – годишен самостоятелен абонамент. С него детето натрупа точки, минава равнища и се състезава с компютъра в една електронна игра, изискването за присъединяване в която е да четеш.-->

Тримата спечелили ще получат и книга по техен избор.

Победителите се дефинират от насъбраните денем точки в Книговище, умножени по коефициент, отчитащ възрастта на участника.
Премерете сили с посланиците на Книговище от Асеновград, Бургас, Варна, Велико Търново, Генерал Тошево (Добрич), Дебрен (Благоевград), Казанлък, Котел, Кърджали, Монтана, Пазарджик, Пловдив, Русе, Своге, София, Стара Загора, Харманли...

Включете се в някое от събитията онлайн – част от съпътстващата надпреварата стратегия на Книговище на 24 май в обитаемоте места на посланиците на Книговище. Следете за настояща информация на Книговище.

е просветителна интернет платформа, която затвърждава способността на децата да осмислят прочетен текст и насърчава четенето за наслаждение.

„ Книговищ.бг “ е онлайн игра на въпроси и отговори върху прочетени книги, която предизвиква децата и младежите да четат. Тя е и читателски дневник, и справочник в света на книгите, който основава общественост.

Като употребява техники, създадени в електронните игри (т.нар. геймификация), платформата цели да трансформира четенето в фешън и известно занятие измежду децата. Като във всяка електронна игра, в Книговище потребителите се състезават с компютъра и със себе си, само че не като стрелят по враговете, а като четат повече и схващат по-добре прочетенетото. Книговище прави децата горди от постигнатото посредством четене, дава им тематики за диалог със съучениците, хрумвания за нови книги, които други като тях харесват.

Официалният старт на платформата е на 24 май 2019 година
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР