На 24 май - Ден на светите братя Кирил и

...
На 24 май - Ден на светите братя Кирил и
Коментари Харесай

Банкя ще празнува 24 май с ученическо шествие

На 24 май - Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност дребни и по-големи деца и възпитаници от образователните и детски заведения в Банкя ще преминат в шествие през центъра на града, след което в парк „ Ротонда” ще бъдат излъчени „ Учител на годината” и „ Вдъхновители на Банкя 2022”. Ще бъдат отличени лауреатите в състезанията за есе „ Светлината на писмената “ и за рисунка „ Радостен момент в Банкя “.

Присъстващите ще се забавляват с празнична стратегия и присъединяване на надарени деца и младежи от град Банкя, измежду които: Емилиян Бърдарски, Ралица и Яница Бобеви, Дара Стейн Дебрюне, Лира Денс Груп, Мишел Петрова, Танцов клуб „ Пъстра китка “ и други

На 24 май, вторник, сборният пункт на шествието, в което могат да се включат всички, искащи да почувстват празника, ще бъде в двора на 78. СУ „ Христо Смирненски” в 10:30 ч. В 11:00 ч. шествието ще тръгне по улица „ Петко Д. Петков “ в посока ул. „ Св. св. Кирил и Методий “, ще пресече ул. „ Ал. Стамболийски “ и ще се насочи към парк „ Ротонда “.

Събитието е част от Календара с културните събития на Столичната община за 2022 година и е по самодейност на районната администрация и на общинското 78. СУ „ Христо Смирненски “.

На 24 май на пешеходната зона в Банкя ще бъде ситуирана и Алеята на занаятите, която обичайно се радва на огромен интерес, а от 17:00 ч. в центъра на село Иваняне ще се организира церемониален концерт във връзка Празника на „ буквеното “ село – единственото в България с Паметник на буквите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР