На 24 май – Ден на светите братя Кирил и

...
На 24 май – Ден на светите братя Кирил и
Коментари Харесай

МВнР подари два комплекта учебен куклен театър на Културния дом в Цариброд по повод 24 май

На 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност делегация от Министерството на външните работи посети гр. Цариброд, Сърбия и взе присъединяване в тържествата на българското национално малцинство във връзка празника.

Във връзка с патронния празник на учебното заведение, възпитаници от гимназия „ Св. Св. Кирил и Методий “, показаха програмата „ Наше българско свещено слово “. Представителите на Министерство на външните работи и преподаватели от учебните заведения в града участваха и на провеждането на майсторски клас по куклено изкуство, проведен от Министерство на външните работи, и извършен от доцент доктор Данка Щерева, учител във Факултета по науки за образованието и изкуствата в СУ „ Сухопътни войски. Кл. Охридски “.

По мотив празника от името на министъра на външните работи Теодора Генчовска на театралната група към Културния дом на Цариброд бяха дарени два комплекта образователен куклен спектакъл. Целта е децата с българско съзнание от предучилищна и начална учебна възраст да имат опция да се допрян до атмосферата на трагичното куклено изкуство на роден език. Учебният куклен спектакъл дава различен метод за асимилиране и затвърждаване на българския литературен език и одобряване на етнокултурна еднаквост.

По време на визитата представителите на Министерство на външните работи се срещнаха и с ръководителя на Общинския съвет в Цариброд Зоран Джуров и с кмета на Цариброд Владица Димитров. Българската делегация посети и Градската библиотека, където беседва с просветни и културни дейци от града.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР