На 24 март в Софийската математическа гимназия (СМГ) ще се

...
На 24 март в Софийската математическа гимназия (СМГ) ще се
Коментари Харесай

РУО -София, СМГ и SAP организират Откритото първенство на София по информатика за ученици




На 24 март в Софийската математическа гимназия (СМГ) ще се организира Открито състезание на София по информатика. Това съревнование по информатика за възпитаници се организира за трети път, като в предходните две прояви (пролетна и есенна) през 2018 година са се присъединили общо 390 възпитаници. Състезанието се провежда от Регионално ръководство на образованието (РУО)София-град, СМГ и развойния център на SAP в България.

Откритото състезание е гратис, само че изисква предварителна регистрация, като крайният период е 17 март. Форматът на надпреварата е сходен на този на националните шампионати по информатика, като всички участващи групи имат по 4 спортни часа. Учениците, които се включват в шампионата, са на възраст от четвърти до дванадесети клас.

„ Целта на Откритото състезание на София по информатика е да увеличи мотивацията на учениците за нови познания и развиване в тази област, като даде опция на искащите от цялата страна да се явят на две спомагателни надпревари (есенно и пролетно издание на първенството). Поради мощния интерес за присъединяване на възпитаници от страната, в пролетното издание в края на март е планувана и онлайн версия. Онлайн надпреварата ще се организира редом с присъственото съревнование, като участниците в него ще бъдат оповестени в настрана класиране “, изясняват уредниците.

„ Идеята за Откритото състезание на София по информатика пристигна доскоро повече от година от Петър Петров, старши програмист в Окадо, и Марин Шаламанов, създател на Елведер. Екипът на РУО – София-град поддържа концепцията с убеждението, че образуването на персони, приспособени към живота в осведомителното общество с всички негови благоприятни условия, закани, провокации и опасности, е належащо изискване за сполучливата реализация в живота на актуалното потомство възпитаници. Първенството е още една опция за инспекция на знанията и уменията по информатика на учениците от София и от цялата страна “, показа доктор Ваня Кастрева, шеф на РУО - София-град.

„ Вече години наред, в границите на разнообразни начинания, SAP поддържа развиването на образованието в региона на осведомителните технологии в България и задължението ни в тази тенденция е дълготраен, разяснява Радослав Николов, изпълнителен шеф на развойния център на SAP в България. - Откритото състезание на София по информатика е още една опция за учениците да ревизират своите познания в региона. Участието в надпревари носи и спомагателна мотивация, както и друг вид опит и поле за използване на наученото “, добавя той.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР