На 24 март Конституционният съд на Армения призна задълженията, заложени

...
На 24 март Конституционният съд на Армения призна задълженията, заложени
Коментари Харесай

Армения няма да арестува и предаде Путин на МНС frognews.bg

На 24 март Конституционният съд на Армения призна отговорностите, заложени в Римския статут на Международния углавен съд (МНС), за съответстващи на конституцията. Преди това тези отговорности бяха утвърдени от Народното събрание на страната, което в този момент значи незабавното им влизане в действие.

Теоретично това значи, че по време на посещаване в Армения съветският президент Владимир Путин и Мария Лвова-Белова може да бъдат арестувани по отношение на издадена заповед на МНС за ареста им.

Въпреки това, Аршакян в изявление - в опростени думи, без непосредствено да загатва нито Путин, нито МНС - уточни, че " решението на Конституционния съд не намира никого за отговорен по никакъв въпрос и не изисква стъпки за арестуване на който и да било ".

" Още през днешния ден подписахме съглашение с друга страна, съгласно което Римският статут няма да засегне двустранните ни връзки. Такова съглашение може да има и с Русия. Но това е единствено един от разновидностите. Има и други разновидности. Едно нещо е ясно: чухме опасенията, изразени от Руската федерация, и считам, че ще можем да подсигуряваме, че използването на по-нататъшния развой, обвързван с Римския статут, няма да навреди на стратегическите връзки сред Армения и Русия “, сподели Аршакян.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР