На 24 години Микаела Шифрин вече е постигнала всичко в

...
На 24 години Микаела Шифрин вече е постигнала всичко в
Коментари Харесай

Феноменалната Шифрин, която покори и Банско

На 24 години Микаела Шифрин към този момент е постигнала всичко в алпийските ски. Почти. Талантливата американка с визия на модел е трикратна носителка на Големия бистър глобус, четирикратна международна шампионка в слалома, както и най-младата златна медалистка в историята на олимпийските игри с триумфа си в Сочи 2014, когато е на 18 години и 345 дни.

Постиженията ѝ включват още куп върхове, само че тя е устремена към самия връх, окупиран от легендата Ингемар Стенмарк. Шведът има 86 победи за Световната купа, а Шифрин към този момент може да се похвали с 65, след днешния успех в Банско. Тя стана и единствената, покорила освен България, само че и още 15 страни в надпревари от Световната купа. В алпийските ски няма играч при дамите и мъжете с сходно достижение.
Микаела Шифрин завоюва спускането в Банско (ГАЛЕРИЯ) Носителката на Големия бистър глобус победи в старта от Световната купа
Сравненията с Линдзи Вон, която приключи славната си кариера с 82 триумфа за Световната купа, са неизбежни. Вон завоюва първата си купа от Световната купа на 23, първата международна - година по-късно, а на 25 стъпи и на олимпийския връх. Шифрин обаче реализира всичко това... още в тийнейджърска възраст. Контузиите сложиха печален завършек на спортния път на Вон, само че в случай че успее да се опази от такива, Шифрин може самоуверено да огледа към величието.

Следващата цел пред надарената американка е изпреварването на отдръпналия се през предходната година Марсел Хиршер. Австриецът има 68 победи за Световната купа.

Without my family, I would have nothing. But even with nothing, I have my family. So I’m welcoming this new year with a wish for the continued health and happiness of those that I love.#HappyNewYear!!!pic.twitter.com/whDGCW653i
— Mikaela Shiffrin (@MikaelaShiffrin) January 1, 2020

Двукратната олимпийска шампионка като че ли е орисана да запише името си в историята. Родена в елитния зимен курорт Вейл в щата Колорада (САЩ) в фамилията на скиорите Ейлийн и Джеф Шифрин, Микаела получава първите си ски, когато е единствено на 2 годинки. Родителите на Шифрин са неразделно до нея, а майка ѝ Ейлийн е и нейн треньор. Микаела е посветила живота си на ските и споделя, че сама е направила този избор.

" Много по-лесно е да забравиш за упованията, когато ги надминеш. Разбира се, мъчно е и да забравиш за упованията, в случай че не си съумял да ги достигнеш. Смятам, че човек мечтае постоянно. Моята цел е да бъда №1 в света! ", споделя Шифрин.

Шансовете ѝ да стъпи на безконечния връх са големи, а българската аудитория може да се гордее, че една от стъпките към величието бе Банско.

Welcome to Bansko @MikaelaShiffrin #BanskoWorldCup #FISAlpine #Bansko2020 pic.twitter.com/1DUUnGEj44
— BanskoWorldCup (@BanskoWorldCup) January 20, 2020

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР