На 24 февруари т.г. станахме свидетели как официалните институции, в

...
На 24 февруари т.г. станахме свидетели как официалните институции, в
Коментари Харесай

Заявление по повод декларацията на официалните институции на РБългария във връзка със събитията в Украйна

На 24 февруари т.г. станахме очевидци по какъв начин формалните институции, в частност Народното събрание, излязоха с позиции във връзка със събитията в Украйна, станали в последните часове. Например, в декларацията на нашите парламентаристи се споделя следното/цитат/:

„ Категорично осъжда грубото нарушение на интернационалното право от страна на Руската федерация и похищението против териториалната целокупност посредством военна намеса против Украйна… “

Несъмнено не може да не ни радва тази угриженост за нарушение на интернационалното право. Но задаваме въпроса къде бяха нашите публични институции, когато същото това интернационално право бе нарушавано при бомбардировките на Белград и Сърбия, в Ирак и Афганистан, в Либия…?! Или тъкмо противоположното публична България в редица от тези нарушавания на интернационалното право бе измежду групата на искащите да вземат участие и директно изпрати свои военни контингенти точно в нарушаване на интернационалното право… А къде бяха нашите „ правдолюбци “, когато украинските нацисти избиваха мирни жители в профсъюзния дом в Одеса, разстрелваха и бомбардираха деца, дами и възрастни хора в Донецк и Луганск единствено тъй като желаеха да приказват на съветски език и да запазят своята съветска еднаквост?! А следва ли да забравяме, че един господин, който през днешния ден седи в креслото на заместник-председател на 47-мо Народно събрание в битността си на външен министър преди време реализира публично посещаване на бандеровска Украйна като по този метод легитимира профашисткия режим в Киев? Та по тази причина се питаме не е ли двуличие и лицемерие декларацията на депутатите ни и позицията на формалните институции у нас?

Заявява се, че ние сме НАТО, ние би трябвало да сме солидарни с НАТО. Да зададем въпроса с кое НАТО? Това на Унгария, чийто министър председател показва, че те няма да вземат участие в никакви враждебни дейности против РФ? Или това на Полша, чийто президент преди време посети Северна Македония с цел да изрази поддръжка на македонстващите в Скопие? Или на НАТО на Съединени американски щати, което изостави оръжие за 95 милиарда $ в Афганистан, както и своите поддръжници в тази страна, някои от които видяхме по видео обмена по какъв начин се хващаха в обезсърчение за колелета на излитащите огромни американски транспортни самолети?

Скоро ни следва да отбележим нашия народен празник. Не вършиме ли някакви паралели на случилото се преди 100 и повече години у нас с днешната „ съветска експанзия “ в Украйна. Ако погледнем повода за тази така наречен „ експанзия “, то тя е отбрана на вдигналите се на протест хора, стремящи се да бранят правото си да се назовават руснаци. Ако изхождаме от днешните Ви критерии за „ интернационално право “ то тогава имаме типичен случай по какъв начин тогава „ законната османска власт “ се бори с „ терористи “ като Левски, Ботев и Бенковски, дигнали се да се борят за България. Или по какъв начин същата тази „ законна османска власт “ „ пази “ локалното население от „ сепаратисти “, самонарекли се опълченци, а най-много води война с „ експанзията на Русия “!!!

Нашият коментар по това Ваше схващане за „ интернационалното право “ ще изразим с думите на нашия изтъкнат възрожденски стихотворец Петко Р. Славейков в стихотворението „ Вярата и вярата на българина към Русия “– „..русите са наши братя, наша плът и наша кръв… Със Русия през днешния ден съгласни да застанем брат до брат и да станем съпричастни в този нейний героизъм свят. “

И в тази връзка отново ще попитаме какви речи ще произнесете в този момент на 3-ти март и по какъв начин ще гледате при съществуването на днешните Ви позиции към Русия българския народ в очите?!!!

Накрая не може да отминем и различен витално значим въпрос за националната сигурност на България. Някои околовластни лица приканват към разполагане на непознати войски и въоръжение, дори ракети и нуклеарно оръжие, на българска територия, ориентирани естествено против РФ. Е, по какъв начин мислите, не дай Боже нещо да стане, дали тези точки на разполагане на непознати ракети и войски няма да станат обект на ответна ракетна офанзива?

И отново ще отговорим на сходни персони с един стих на нашия максимален стихотворец Ботев от стихотворението „ В механата “, въпреки и написани по различен мотив, „ …а вий... вий сте идиоти! “

Едно е ясно господа, в случай че фактически мислите за националните ползи на България, казано по Вапцаровски в „ Селска хроника „ …един е лозунга… “ операциите долу, България – Зона на мира, България – Брод за мир!!! “

За Български Национален съвет за мир - Проф. Нако Стефанов

За Брод за България - Лазар Мурджев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР