На 24 февруари социалната мрежа Facebook (Meta Platforms, Inc.) ограничи

...
На 24 февруари социалната мрежа Facebook (Meta Platforms, Inc.) ограничи
Коментари Харесай

Русия забранява частично достъпа до Facebook

" На 24 февруари обществената мрежа Фейсбук (Meta Platforms, Inc.) ограничи формалните сметки на четири съветски медии: телевизионния канал " Звезда ", осведомителната организация РИА Новости и интернет уеб страниците Lenta.ru и Gazeta.ru. Подобни дейности във връзка с съветските интернет запаси и медиите са неразрешени от Федерален закон № 272-FZ „ За ограниченията за влияние върху лицата, забъркани в нарушавания на главните права и свободи на индивида, правата и свободите на жителите на Руската федерация ". На 24 февруари Роскомнадзор изпрати претенции до администрацията на Meta Platforms, Inc. да отстрани рестриктивните мерки, наложени от обществената мрежа Фейсбук на съветските медии, и да изясни повода за тяхното въвеждане. Собствениците на обществената мрежа подцениха условията на Роскомнадзор.

От октомври 2020 година Роскомнадзор е записал 23 случая на сходна цензура на съветски медии и интернет запаси от Фейсбук.

На 25 февруари Генералната прокуратура, в съгласие с Министерството на външните работи, реши да признае обществената мрежа Фейсбук за забъркана в нарушение на главните права и свободи на индивида, както и правата и свободите на съветските жители.

В сходство с решението на Генералната прокуратура във връзка с обществената мрежа Фейсбук, считано от 25 февруари 2022 година, Роскомнадзор, в сходство със закона, подхваща ограничения за отчасти ограничение на достъпа ", се показва в известието.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР