На 24 февруари (когато Русия започна пълномащабна непредизвикана война срещу

...
На 24 февруари (когато Русия започна пълномащабна непредизвикана война срещу
Коментари Харесай

„На 24 февруари Украйна се прероди. Не избяга. Не се отказа“

На 24 февруари (когато Русия стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна) Украйна не бе убита, а се прероди. Украинският народ не избяга и не се изплаши. В тирада по случай 24 август, Деня на независимостта на Украйна, президентът Володимир Зеленски поздрави украинския народ за неговата храброст. Шест месеца след нашествието Украйна е жива и по-силна от всеки път.

Свободен народ на самостоятелна Украйна!

Само четири думи, само че какъв брой доста стои зад тях през днешния ден. На 182-ия ден от пълномащабната война. Колко доста знаци и смисли, подвизи и загуби, наслада и болежка има в тези думи. И най-важното е какъв брой истина има в тях. Нашата истина. Истината за нашето настояще, с която е невероятно да се спори, тъй като е невероятно да не се види и да не се разпознае. Ние сме свободните хора на самостоятелна Украйна. След шест месеца опити да ни унищожат, ние сме свободният народ на самостоятелна Украйна. Свободен народ на самостоятелна Украйна.

Преди шест месеца Русия ни разгласи война. На 24 февруари цяла Украйна чу детонации и изстрели. И на 24 август тя не трябваше да чува думите: „ Честит Ден на независимостта “. На 24 февруари ни споделиха: „ Нямате късмет “. Но в този момент на 24 август споделяме: " Честит Ден на независимостта, Украйна! "

За тези шест месеца променихме историята, променихме света и променихме себе си. Сега знаем сигурно кой в действителност ни е брат и другар и кой даже не ни е инцидентен прочут. Кой в действителност не се нуждае от нас и къде вратите са в действителност отворени за нас. Разбрахме кой кой е. И целият свят разбра кои са украинците. И какво е Украйна. Повече никой няма да каже за нея: „ Това е някъде там, покрай Русия “. Започнахме да се почитаме. Разбрахме, че макар всяка помощ и поддръжка, никой с изключение на нас няма да извоюва нашата самостоятелност. И се обединихме.

Все още нямахме HIMARS, само че имаше хора, които бяха подготвени да спрат танковете с голи ръце. Украинският народ и неговата храброст въодушевиха целия свят. Те дадоха на човечеството нова вяра, че справедливостта не е напуснала изцяло нашия безсрамен свят. Не силата побеждава, а истината. Не пари, а полезности. Не нефтът, а хората.

Светът не беше обединен. COVID-19 ясно сподели: всеки за себе си. Шест месеца по-късно Украйна промени това. Във всички учебници по международна история ще има раздел „ Времената, когато светът беше единен от Украйна “. Когато на демокрацията отново пораснаха зъби. Когато тиранията получи отговор на езика, от който схваща.

Някой сподели: „ Европа към този момент не е състезател. Слаба, разединена, пасивна, мързелива ". Украйна промени целия континент. Европа излезе на площада. Европа наложи строги наказания. Европа единомислещо призна, че Украйна е предстоящ член на Европейския съюз.

Големият бизнес разбра, че парите към момента миришат. На кръв и гибел. Корпорациите и марките напускаха съветския пазар, а хората стават по-важни от евентуалните загуби. Никога до момента в света мнението на обществото не е оказвало такова въздействие върху политиците. Днес хората диктуват трендовете и разпоредбите на държание на управляващите. Да си апатичен, неактивен, муден, е срамотия. Да си колеблив и прекомерно внимателен е срамно. Да се ​​говори неенергично, неразбираемо и прекомерно дипломатично е срамотия. Срамно е да не поддържаме Украйна. И да се каже, че се е появила отмалялост от Украйна, е срамно. Това е доста комфортна позиция: умората е прикритие, с цел да си затворим очите. И през днешния ден чуваме от водачите на света и от елементарните жители: „ Ние ще бъдем с вас до края, до успеха “.

Мили хора!

Винаги сме почитали всички борци за самостоятелност, наричали този ден основен празник, а синьо-жълтото знаме - реликва. Те сложиха ръка на сърцето си, пееха химна, гордо произнасяйки „ Слава на Украйна! “ и " Слава на героите! ". На 24 февруари ни се падна да потвърдим думите с каузи. На този ден в действителност се организира вторият всеукраински референдум. Отново значим въпрос. Отново решителен избор. Но този път трябваше да се каже „ да “ на независимостта не в бюлетината, а в душата и съвестта. Отидохме не в изборните секции, а в армията, териториалната защита, доброволческото придвижване...

Всички сме се трансформирали. Някои са родени повторно. Като хора, персони, жители, патриоти, като украинци. Направили сме избор. За някои това е Мариупол. За някои Монако. И най-сетне се обединихме същински. Нова нация, която се роди на 24 февруари в 4 сутринта. Не се роди, а се прероди. Народ, който не плачеше, не крещеше, не се опасяваше. Не избяга. Не се отхвърли. И не не помни.

Това знаме ще бъде на всички места, където би трябвало да бъде. И в Донбас. И в Крим. Врагът мислеше, че ще го посрещнем с цветя и шампанско. Вместо това той получи коктейли " Молотов ".

Нашественикът вярваше, че след дни ще направи церемониал в центъра на столицата ни. Днес можете да видите този " церемониал " на Крешчатик (бел.ред. на тази улица е Майданът в Киев, на който се организира Революцията на достойнството). Доказателство, че вражеската техника може да се появи в центъра на Киев единствено в този тип. Изгорени, разрушени и унищожени.

За нас не е значимо каква войска имате, за нас е значимо каква земя имаме. Ще се борим за нея до дъно.

Държим се шест месеца. Тежко ни е, само че стиснахме юмруци и чертаем ориста си. Всеки нов ден е нова причина да не се отхвърляме. Защото, минали през толкоз доста, нямаме право да не стигнем до края. Какъв е краят на войната за нас? Ние говорехме за мир. Сега приказваме за победа.

Няма да търсим споразумение с терористите. Въпреки че разбираме съветския език, който сте пристигнали да отбраните. И избихте хиляди хора, до момента в който ги освобождавате. И Джонсън, който приказва британски, е доста по-разбираем и непосредствен до нас от убийците, изнасилвачите и мародери, които направиха всичко това на съветски.

Ние няма да седнем на масата за договаряния от боязън, с револвер в челото. За нас най-страшното желязо не са ракетите, самолетите, танковете, а веригите.

И ще вдигнем ръце единствено един път, когато честваме успеха си. В цяла Украйна. Защото ние не търгуваме със земите и хората си. За нас Украйна е цяла Украйна. Всички 25 района, без никакви отстъпки или взаимни отстъпки. Ние не знаем тези думи, те бяха унищожени от ракети на 24 февруари.

Донбас е Украйна. И ние ще го върнем, каквото и да ни коства. Крим е Украйна. И ние ще го върнем. Каквото и да ни коства Не желаете вашите бойци да умрат? Напуснетенашите земи. Не желаете майките ви да плачат? Напуснете нашите земи. Това са нашите елементарни и ясни условия.

Свободен народ на самостоятелна Украйна!

Празнуваме този ден на разнообразни места. Някои са в окопи, в танкове и бойни машини, в морето и във въздуха. На фронта. Някои са на пътя, в коли, камиони и влакове. Борят се за самостоятелност, доставяйки това, което е належащо на тези на предната линия. Някои - със смарт телефони или на компютър. И също по този начин се борят за самостоятелност - събират средства. Празнуваме този ден при разнообразни условия, условия и даже в разнообразни часови зони, само че с единствената цел да запазим независимостта и успеха на Украйна.

Обединихме се!

Честит Ден на независимостта, Украйна!

Слава на Украйна!



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР