На 24 февруари 2022 г., на сцената на Музикален театър,

...
На 24 февруари 2022 г., на сцената на Музикален театър,
Коментари Харесай

Балет Арабеск представя „Триптих“

На 24 февруари 2022 година, на сцената на Музикален спектакъл, 19:00 ч. Балет Арабеск ще изиграе най-новия си театър „ Триптих “.

Той включва три независими произведения на трима млади хореографи, които устремно навлизат в полето на актуалния танц. Те са към този момент познати на българската аудитория със своите истински танцови творби, които обрисуват нови трендове посредством персоналните им креативен търсения.

Ангелина Гаврилова ще показа Infinity, с 4-ма танцьори от мъжкия състав на трупата. Аршак Галумян в Mare Crisium основава виртуозна хореография в осъществяване на женския състав на трупата. Филип Миланов с „ PART OF... ” показва вътрешните исблъсъци на актуалния човек през телата на 10 свръхизразителни танцьори и техните нюансирани придвижвания.

В Infinity, по музика на Philip Glass и Max Richter Ангелина Гаврилова е повлияна за концепцията си от стиха на Марий Росен: „ Без покой покоя търси! Без край края намира! “. В своята творба Ангелина пресъздава чувството за безкрайния, безумен, уединен блян към покой.

Аршак Галумян е прочут на българската аудитория и на танцьорите на Балет „ Арабеск “. Неговата хореография „ Свободно ситуирани мисли “ бе основана особено за закриване на юбилейния 50-ти сезон на Балет „ Арабеск “.

Днес Аршак се завръща с експресивна и завладяваща танцова творба Mare Crisium по музика на Karl Jenkins & Armand Amar. Mare Crisium (Море на кризите) е едно от лунните „ морета “, които ние виждаме на повърхността на Луната като тъмни петна. Mare Crisium е театър за женската сила и мощ, които хореографът свързва с Луната, тъй като за него Луната има женска сила.

Идеята на Филип Миланов е заложена в самото заглавие PART OF... - част от света, част от деня, част от тях, част от вас, част от нас, част от теб, част от мен... “. Музиката е микс от части на Taste like cake и Max Richter. Първоначално вдъхновението на Филип се заражда около номадския метод на живот, който е еволюирал и в съвременността посредством процеса на глобализация и по този начин нареченото „ отпадане на границите “. В процеса на работа се опитваме да извлечем „ есенцията “ от тази съответна концепция.

Сценографията е на Адрияна Найденова – извънредно изобретателен създател и създател на цялостната визия и костюми, която съумя да събере три разнообразни хрумвания на трима разнообразни хореографа и да им придаде обединен, само че в това време самостоятелен образ.

Днес „ Арабеск “ е не просто натрупа от международна класа, само че и самобитна школа за изпълни-тели и хореографи, генератор на хрумвания, източник на информация за протичащото се в света на актуалния танц.

В „ Триптих “, която ще показват тримата хореографи се характеризират с персонален, живописен и неповторим език, основан както на модерни танцови техники по този начин и на театрални способи. Спектаклите им вълнуват по внимателен метод, с физическа и прочувствена дълбочина. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР