На 24 август вечерта френският президент Еманюел Макрон ще пристигне

...
На 24 август вечерта френският президент Еманюел Макрон ще пристигне
Коментари Харесай

Решено: Радев, Борисов и Макрон заедно на морето!

На 24 август вечерта френският президент Еманюел Макрон ще дойде в България, като ще бъде посрещнат във Варна. На идващия ден в морската ни столица той ще договаря с президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов. Това заяви представител на Елисейския замък, представен от ТАСС и БГНЕС.  Макрон ще кацне във Варна от Румъния, където ще бъде на 24 август.

Предният пък ден той ще посети Австрия, където с изключение на с домакините ще договаря и с чешкия и словашкия министър председатели Бохуслав Соботка и Робърт Фицо. Според представителя на Елисейския замък една от централните тематики в обиколката на Макрон ще бъде инструкция на Европейски Съюз за работещите в Западна Европа жители на Източна Европа. Тези служащи заплащат обществени отчисления в своите страни и заради това получават по-ниски заплати в Западна Европа. Това на собствен ред основава забележителна конкуренция на локалната работна мощ. Еманюел Макрон се афишира срещу сходна процедура и счита да ускори позицията на Франция за срещата на 23 октомври на министрите на труда от Европейски Съюз, която ще бъде отдадена на този проблем.

" Обиколката на френския президент е ориентирана към обезпечаването на по-добро нахлуване на Франция в източната част на Европа “, подчертаха в Елисейския замък.

Наскоро пресслужбите на нашето президентство и на Министерски съвет оповестиха, че главните тематики при престоя му у нас ще бъдат проблеми от дневния ред на Европейския съюз, европейската вероятност на страните от Западните Балкани, защитата на външните граници на Европейски Съюз, както и въпроси на двустранното съдействие сред България и Франция.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР