На 24 април, в двора на арменската църква „Света Богородица“

...
На 24 април, в двора на арменската църква „Света Богородица“
Коментари Харесай

Будни русенци напомниха за геноцида над арменския народ

На 24 април, в двора на арменската черква „ Света Богородица “ в Русе, се организира църковна работа и възпоменателна гала във връзка със 104-та годишнина от геноцида над арменския народ.
На възпоменанието участваха заместник-кметът инж. Димитър Наков, началникът на РУО доктор Росица Георгиева, общински съветници, представители на регионална администрация, на арменската общественост и други На Паметника на жертвите от геноцида над арменския народ бяха положени венци от името на локалната власт, политически партии и публични организации.
Отец Дирайр отслужи Света Литургия в двора на Арменската черква, която прочувствено приключи с думите: „ Ако нося арменското знаме в сърцето си, то българското е в душата ми! “ Ученици от младежката арменска организация рецитираха патриотични стихове. Владислав Атанасов от Регионалния исторически музей напомни значими моменти, които са част от историята на арменския народ и преживения геноцид.
На церемонията бе припомнено, че в италианският Парламент в навечерието на актуалната годишнина съобщи признаването на Арменския геноцид, а френският президент Емануел Макрон разгласи 24 април за Ден в памет на жертвите на Геноцида.
В края на церемонията присъстващите резервираха минута безмълвие в памет на починалите, а събралите се жители поставиха цветя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР