На 24 април от 18 часа в Регионалния исторически музей

...
На 24 април от 18 часа в Регионалния исторически музей
Коментари Харесай

Представят сборник с образи от градовете в страните по Дунав

На 24 април от 18 часа в Регионалния исторически музей в Русе ще бъде показан излезлият неотдавна том ХХ на Известията на русенския музей – " Camera Danubiana - облици от градовете в страните по Дунав ".
Сборникът съдържа материали от две конференции, проведена от Регионален исторически музей – Русе през 2016 – 2017 година Публикувани са също и проучвания на различен създатели от страната, работещи с образни и наративни материали, които основават разкази и конструират истории за градовете по Дунав.
Темите подчертават върху местата наизуст, градски празници или исторически събития, съхранени в музеи. Премиерно се разгласяват текстове на историци, които се отнасят до близкото минало на Русе. Сред тях са текстове на: проф. Иван Радков, който прави опит за портрет на комунистическия водач Пенчо Кубадински, както и други – на доктор Цви Керен и на доцент Васил Дойков. Те са разисквани приживе на създателите с редактора на изданието, при което актуалната обява прави проучванията не архивни единици, а ги слага в подтекст.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР