На 24 април децата от ОУ „Иван Вазов“ посрещнаха скъпи

...
На 24 април децата от ОУ „Иван Вазов“ посрещнаха скъпи
Коментари Харесай

Ученици от Русе навлизат във вкусните дебри на кулинарията

На 24 април децата от ОУ „ Иван Вазов “ посрещнаха скъпи посетители по покана на учебното управление. Екипът на Сдружение БРТИМ показа на децата празнично Великденско кулинарно странствуване. Проявата е част от програмата по кулинаротерапия „ Тийнкитчън “.
В учебния двор се разигра същинско кулинарно-състезателно шоу. Състезаваха се 2 тима от IV г клас. Децата към този момент са посещавали професионалната кухня на БРТИМ и имат опит в кулинарните занимания, заради което кошмари в кухнята нямаше и те демонстрираха наученото пред своите съученици. Младите готвачи, облечени с престилки, шапки и ръкавици, одобриха кулинарното предизвикателство, дефинирано в три задания. След като изтеглиха чоп, единият тим подготви десерти от слепени бисквити, а другият – бананови близалки. Останалите задания бяха свързани с идните празници – декориране на яйца и мятане на яйца в кошница. Участниците демонстрираха майсторство и спортен дух, а победител стана синият тим.
Публиката също взе присъединяване в спортните игри. Забавните задания, измежду които пукане на балони, скачане с чували и надяждане с козунак, провокираха смях и забавление. На финала всички получиха бонбони и си потеглиха с празнично въодушевление.
„ Тийнкитчън “ е активност на Сдружение БРТИМ в плана на Община Русе, финансиран от Програма ЗОВ, а заниманията по кулинаротерапия имат за цел придобиване на познания в региона на кулинарията и здравословното хранене, както и насърчаване на умения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР