На 23 юни в Карлово ще се проведе Празник на

...
На 23 юни в Карлово ще се проведе Празник на
Коментари Харесай

В Карлово ще се проведе Празник на лавандулата

На 23 юни в Карлово ще се организира Празник на лавандулата. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Петя Найденова, шеф дирекция „ Хуманитарни и обществени действия “ към Община Карлово.
" По сходство на празника на розата правихме и бутиков празник на лавандулата в една от къщите на комплекс „ Старинно Карлово “, само че заради огромния интерес тази година празникът ще бъде изнесен пред Патевата къща, където в действителност ще тръгне шествието на площада на Карлово ", сподели Петя Найденова. По думите й то ще стартира от 08.30 часа, защото има изявен интерес от разнообразни туроператори с жънене на лавандула. На самото лавандулово поле ще има дребна фолклорна стратегия. След това туристите ще се влеят в шествието.
" Започваме в Патевата къща където ще има ритуално жънене на лавандула, а танцът „ Еньова буля “ ще изиграят едно от читалищата, което се намира в село Баня ", сподели Найденова. След това участниците ще минат под Еньовия венец. Хората дружно с фолклорните сформира, които ще участват там, ще тръгнат към „ Бухаловия хан ". Там ще има варене на лавандула и проба на разнообразни лавандулови артикули. От там шествието потегля към центъра на града където към този момент ще се даде старта на фолклорния фестивал с празнично хоро. " Това ще бъде представителната част на празника ", сподели Петя Найденова.
На 23 юни ще бъде жъненето на лавандулата, демонстрацията на варене на лавандула и дегустацията на артикули, лавандуловото шествие и фолклорният фестивал “, сподели Найденова. Вечерта на площад „ 20 юли “ от 18 часа в съботния ден ще има церемония концерт на наградените участници във фолклорния фестивал, където ще има и специфична премия на кмета на Карлово за отличения състав.
По предварителни поръчки през целия ден в Карлово ще има към 200 туристи. Пакетната цена на услугите е различна-между 10 и 35 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР