На 23 юни от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен

...
На 23 юни от 19:30 часа в ДНК-пространство за съвременен
Коментари Харесай

Ива Свещарова представя Съвършено розово



На 23 юни от 19:30 часа в ДНК-пространство за актуален танц и пърформанс ще се състои премиерата на най-новото зрелище на Ива Свещарова – " Съвършено розово ”.
Заглавието " Съвършено розово " незабавно подсказва, че тук има едно съществено мигане към публиката и подсказва, че сигурно има някаква заигравка в това, което ще предложим. Това изясни в изявление за предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " Ива Свещарова:

" Когато приказваме за розово, мисля, че е ясно на всички в каква посока дърпаме и посоката за репрезентация на женското и женското тяло. По някакъв метод " Съвършено розово " е може би някакво естествено продължение на моите търсения през последните години. Имаме към този момент няколко представления, по които сме работили в тази тенденция. Някои от тях са създадени групово, а други независимо, така че тематиката за женското тяло и женствеността ме интересува от много дълго време. Основните неща, които ме блъскат натам, са свързани с метода, по който се репрезентира женското тяло, всичките клишета и стандарти, които се наслагват върху него. За моята работа бих могла да кажа, че е доста особено да употребявам разнообразни медии като метода, по който е позиционирано женското тяло в киното или метода, по който е поставяно в някакви избрани игрови функции в рекламите, в спорта. Силно е включена и еротиката. Имаме една задявка с еротичния танц, само че не желая да издавам повече, с цел да бъдат феновете сюрпризирани. Разчитам на една начална идея, която постоянно разполагам със ужасно доста референции ".

Цялото изявление с Ива Свещарова можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР