На 23 юни на открито пред сградата на Институт Сервантес

...
На 23 юни на открито пред сградата на Институт Сервантес
Коментари Харесай

Меглена Мишева за проекта Пътуваща изложба в Деня на испанския език

На 23 юни навън пред постройката на Институт Сервантес в столицата - на ул. " Света София " - ще бъде маркиран обичайният Ден на испанския език.  Денят ще бъде публично открит в 12.00 часа от шефа на Институт Сервантес-София господин Хавиер Валдивиелсо в наличието на ръководители и представители на дипломатическите задачи на испаноезичните страни в България.

Празникът ще продължи до 16.00 ч.

Организаторите на празника са подготвили богата стратегия: показване на испанско модерно изкуство за деца, концерти с испано-музика, примерни безвъзмездни курсове по испански език, игри, занаяти и готвене на вкусни ястия от Испания и Латинска Америка.  На обичайна стена на думите всеки ще изпише своята обичана дума на испански. 

По този мотив екипът на предаването за просвета " Графити по въздуха " се свърза по телефона с Меглена Мишева, която ще взе участие в празника с плана " Пътуваща изложба " . Той има за цел да запознае публиката по лек и наличен метод с испанското изкуство. Основните акценти на плана този път са два - изкуството на Жоан Миро и актуалното испанско изкуство. Първата изложба за деца в Испания " Плум " ще показа Миро с принтове с паспарту - репродукции на картини с огромни размери, които фондация " Жоан Миро " създава, с цел да направи изкуството на този огромен художник-сюрреалист налично.

И тъй като присъединяване на Меглена Мишева в " Графити " е в рубриката " Всичко мое нося със себе си ", в която българи, живеещи в чужбина описват с детайлности за градовете, в които живеят - дано се пренесем въображаемо измежду цветовете и уханията на Барселона посредством нейния роман в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР