На 23 септември Община Русе отново ще посрещне националната екоинициатива

...
На 23 септември Община Русе отново ще посрещне националната екоинициатива
Коментари Харесай

Екоинициатива Стара хартия за нова книга гостува в Русе

На 23 септември Община Русе още веднъж ще посрещне националната екоинициатива " Стара хартия за нова книга ". Всяко дете, което сред 10,00 и 14,00 часа донесе на пункта на пл. " Свобода " 5 кг хартия за преработване благодарение на възрастен компаньон, ще получи брошура по желание.

А всички дребни екоентусиасти, които предадат спомагателни 5 кг, ще бъдат възнаградени с новото издание " Грийн тийн ", оповестено особено за благотворителната идея.

Организатори на събитието са " ЕКОПАК България " и Книжен център " Гринуич " и обичайно самодейността се организира с поддръжката на Община Русе и Регионална библиотека " Любен Каравелов ".

Вече три следващи години дунавският град е измежду рекордьорите на " Стара хартия за нова книга " - общо 5650 деца от Русе са предали 32 тона остаряла хартия и по този начин са избавили от изсичане 416 дървета. В подмяна малчуганите са получили повече от 7500 нови книги.

Кампанията към този момент мина през градовете Бургас, Хасково и София, а след Русе събитието ще се организира в още две огромни общини - в Плевен на 24 септември и в Пловдив на 29 септември.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР