На 23 октомври, учениците от клубовете Зелен кръг“ при ПГКПИ,

...
На 23 октомври, учениците от клубовете Зелен кръг“ при ПГКПИ,
Коментари Харесай

Ученици се запознаха с различен начин на земеделие, подчинено на законите на природата.

На 23 октомври, учениците от клубовете „ Зелен кръг “ при ПГКПИ, гр. Бургас и ОУ „ Елин Пелин “ - гр. Бургас посетиха плантация за пермакултури Biotiful в с.Росен, общ.Бургас.



Посещението беше в осъществяване на активност 4 на план BGENVIRONMENT-3.001-0015-C01 „ Прилагане на ограничения за възстановяване на екологичното обучение на подрастващите в Бургас “.







Учениците се срещнаха с друг метод на земеделие, подчинено на законите на природата. Тази плантация е необикновен образец за кръгова стопанска система. Тук всички живи същества живеят в симбиоза. И нищо не се изхвърля. Учениците направиха просветителна обиколка и се срещнаха както с растителния, по този начин и с животинския свят във фермата. Тук няма торове, няма химикали, всичко е натурално. Даже кокошките са „ трактори‘‘. С помощта на по-големите възпитаници, с мобилна лаборатория бяха направени и замервания на температурата на водата, въздуха и почвата, дефинираха pH на водата в езерото на фермата, както и влажността и микрочастиците във въздуха. След обиколката образованието мина в просветителни игри. Учениците подготвиха сами храна, с артикули отгледани от фермерите. Забавлявайки се те дегустираха своя обяд със особено подготвен чай от билки, отглеждани във фермата.





Посещението обогати всички с нови познания, запознанства, доста смях и забавление.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР