На 23 октомври се навършват 125 години от основаването на

...
На 23 октомври се навършват 125 години от основаването на
Коментари Харесай

Патриотите честват 125 години от основаването на ВМРО

На 23 октомври се навършват 125 години от основаването на Вътрешна македонска революционна организация. Вече 125 години родолюбивата организация пази правата на българите, където и да се намират по света, и се бори за духовното и културно единство на всички сънародници от Мизия, Тракия, Македония.

Тържествено датата ще бъде маркирана на 23 октомври (вторник) от 12.00 ч. с поклонение пред Паметника на българските революционери от Македония, Беломорска и Одринска Тракия, отдали живота си за свободна и целокупна България. На паметника, който се намира на бул. „ Стефан Стамболов “ № 2 (ъгъла на булевардите „ Тодор Александров “ и „ Христо Ботев “), ще бъдат поднесени цветя и венци.

На тържеството ще участват водачът на Вътрешна македонска революционна организация, министър на защитата и вицепремиер Красимир Каракачанов, организационният секретар на Вътрешна македонска революционна организация Юлиан Ангелов, народни представители, общински съветници, кметове, членове и симпатизанти на Вътрешна македонска революционна организация, българи от Македония и Западните околности. Ще участват и представители на Сдружението на родовете от Македония, СПС „ Защита “, НСКЗВ „ За честа на пагона “, Македонския теоретичен институт, Национално придвижване „ БГ Патриот “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР