На 23 февруари Върховният касационен съд ще заседава по добилото

...
На 23 февруари Върховният касационен съд ще заседава по добилото
Коментари Харесай

Върховният касационен съд заседава по „Суджукгейт”

На 23 февруари Върховният касационен съд ще заседава по добилото известност дело като „ Суджукгейт ”. Докладчик по него е Теодора Стамболова.

Делото е формирано по митинг и по тъжби от подсъдимия Живко Мартинов, някогашен народен представител от ГЕРБ, от бранителите му и от частния обвинител и цивилен просител Антон Проданов против решението от 5 октомври 2021 година на Апелативния профилиран углавен съд (АСНС).

Мартинов бе наказан за това, че е принудил посредством заплашване добричкия предприемач Проданов да му даде 1 звук недопечен суджук . Процесът потегли в края на месец февруари 2019 година.

В касационните тъжби на Мартинов и на неговите бранители желаят оправдаване на подсъдимия, различно – анулация на въззивното решение и връщане на делото за ново разглеждане или понижаване на размера на наказването.

Частният обвинител и цивилен просител пък желае анулация на атакувания правосъден акт в оправдателната му част и в частта, с която е отритнат предявеният цивилен иск, и увеличение на наложеното на подсъдимия наказване, налагане на наказванията „ санкция “ и „ конфискация “, както и уважаване на гражданската рекламация.

Прави се искане за анулация на въззивния правосъден акт и връщане на делото за ново разглеждане.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР