Индийският Chandrayaan-3 измерва температурата на Луната близо до южния полюс на Луната за първи път

...
На 23 август, благодарение на успеха на Chandrayaan-3, Индия остави
Коментари Харесай

На 23 август, благодарение на успеха на Chandrayaan-3, Индия остави силна следа в историята на космоса. Тя не само стана първата нация, която приземи космически кораб близо до южния полюс на Луната, но и четвъртата, която изобщо създаде отпечатъци върху блестящия спътник на Земята. Слизането на спускаемия апарат към Луната обаче беше само първа стъпка от най-голямата му история.

Откакто достигна южния полюс на Луната, работи усилено – след като беше назначен да изследва покритата с кратери повърхност, впрегна интегрирани камери, за да изпрати обратно видеоклипове на околната среда и дори започна да изпълнява изследователски цели, планирани за кълбото.

В събота (26 август), например, учени от Индийската организация за космически изследвания представиха (известен преди като Twitter) на Прагян обикаля около точката за кацане на мисията, която е наречена точката Шив Шакти. Във видеото златният изследовател на Луната се вижда от другия край на две деликатни следи, които е създал в лунната почва, откакто излезе от спускаемия модул, който го отведе там, наречен Викрам. Предпазливият начин, по който Pragyan стъпва върху пустия сив свят, е почти очарователен.

Малко след пускането на тази актуализация, ISRO също публикува нещо като съобщение, че след успешното завършване на безопасно и меко кацане, както и разгръщането на Pragyan , Чандраян-3 започна да провежда научни експерименти на място. „Всички полезни товари работят нормално“, публикува агенцията на X.

Свързани: Прагян, Викрам, Викас: Как индийската лунна мисия Чандраян-3 получи имената си?

Тази прелюдия към науката за южния полюс на Луната беше бързо разработена, когато в неделя (27 август) ISRO публикува още една актуализация на X относно един от полезните товари на Chandrayaan-3, наречен експеримент ChaSTE, или повърхностен термофизичен експеримент на Чандра .

Целта на този експеримент по същество е да се използва температурна сонда, както и 10 отделни температурни сензора за измерване на температурни профили на почвата на южния полюс на Луната. Целта, обяснява ISRO, е ChaSTE да помогне на учените да разберат какво е топлинното поведение на повърхността на луната. И, както изглежда, ChaSTE вече е открил някои неща.

Илюстрирано с , експериментът е изследвал различни температури на лунната повърхност на различни дълбочини, маркирайки „първия такъв профил за лунния южен полюс ."

Вижте повече

< /p>

Свързани истории:

— Какво предстои за индийската мисия Chandrayaan-3 на Луната?

— Google празнува кацането на индийската Chandrayaan-3 на Луната с очарователен Doodle

— Историческото кацане на индийската луна Чандраян-3, отпразнувано от астронавтите на МКС

Подробните наблюдения на този фронт, отбелязва агенцията, все още са в ход – но ако се чудите какво прави Прагиан, последното, което чухме, е попаднало на опасен кратер. Поради естеството на лунния южен полюс опасности като тази се очакват. Всъщност това е основна причина защо кацането на Chandrayaan-3 беше толкова масово събитие. Въпреки че всеки иска да стигне до лунния южен полюс - защото се очаква да съдържа солидни количества воден лед - всъщност защото регионът е много покрит с кратери.

Само на около 3 метра (почти 10 фута) от неговото местоположение в неделя (27 август), марсоходът, който изглеждаше широк около 4 метра (13 фута). „Марсоходът получи команда да проследи отново пътя“, ISRO публикува на X, „Сега той безопасно се насочва по нов път.“

Преглед на коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР