На 23 април т.г. в прокуратурата е постъпил сигнал от

...
На 23 април т.г. в прокуратурата е постъпил сигнал от
Коментари Харесай

Брадва! Прокуратурата Обвини Скандалния И Олигарх Иво Прокопиев За Пране На Пари!

На 23 април т.г. в прокуратурата е постъпил сигнал от ръководителя на КПКОНПИ, ведно с материали от осъществена инспекция от Комисията. В сигнала и приложените към него документи са посочени голям брой обстоятелства и условия, които са послужили като съображение за започване на следствие и за пране на пари, касаещо продажбата на добити от „ Алфа Финанс Холдинг “ акции от капитала на „ Каолин “, представляващи 100% от капитала на „ РМД Каолин 98 “ АД, на записано на 20.12.2012 година в локалния съд в Кьолн, Германия сдружение „ Кварцверке ГмбХ “.

Въз основа на извършените спомагателни дейности по следствието са събрани доказателства, обосноваващи ангажиране на наказателната отговорност на Иво Прокопиев за пране на пари, в качеството на ръководител на Съвета на шефовете на „ Алфа Финанс Холдинг “, написа Дир.бг.

Към наказателна отговорност за пране на пари са привлечени и членовете на Съвета на шефовете на компанията - Константин Ненов и Иван Ненков.

Обвиняемите са с ограничения за неотклонение „ Подписка “.

Иво Прокопиев е обвинен, дружно с някогашния вицепремиер Симеон Дянков, и по делото за продажба на занижени цени на държавния дял от 33% в енергоразпределителното сдружение EVN. Те са упрекнати за осъществяване на длъжностно закононарушение, от което са настъпили обилни нездравословни последствия (близо 28 милиона лв. вреди на държавния бюджет).
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР