На 23.04. ямболският районен съд даде ход на първото от

...
На 23.04. ямболският районен съд даде ход на първото от
Коментари Харесай

Започна първото от серията дела Трейс срещу медии и граждани

На 23.04. ямболският областен съд даде ход на първото от поредност каузи, заведени от компания "Трейс " против медии и лица, разгласили материал на Групово дело БОЕЦ и авторски мнения за отговорността на "Трейс " и дефектите на пътя край Своге ремонтиран от тях, където през август 2018г. в тежка злополука починаха 20 души.

Пъвото дело е против притежателя на уеб страницата „ News of България “ – https://news-bulgaria.info, Николай Михайлов, за препечатан от неговата медия материал на БОЕЦ, в който се загатва "Трейс " и виновността им за жертвите на злополуката край Своге. Срещу Михайлов са заведени две каузи на обща стойност над 230 000 лв..

През януари стана ясно, че "Трейс " са предявили десетки искове против 12 медии и жители. От "Трейс " претендират, че поради материали, мнения и изявления на въпросните медии, са претърпели вреди, като акциите им са спаднали на борсата. Към този миг е известно, че каузи са заведени още против Групово дело БОЕЦ и столичния общински консултант Иво Божков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР