На 22 юни 1983 година 15-годишната Емануела Орланди отива на

...
На 22 юни 1983 година 15-годишната Емануела Орланди отива на
Коментари Харесай

Най-заплетеният случай на 80-те, в който е замесен и Ватикана

На 22 юни 1983 година 15-годишната Емануела Орланди отива на ежеседмичния си урок по флейта, а в края тутакси се обажда на сестра си и разискват първото ѝ предложение за работа. След това следите ѝ се губят, а случилото се с нея се трансформира в тайнственост.

За изгубването ѝ са упреквани Ватикана, Сивите вълци и римска терористична формация, само че момичето остава в неопределеност даже и откакто Папа Йоан Павел II насочва апел за освобождението ѝ.

След формалното послание на папата във Ватикана са получени 16 телефонни позвънявания, от които са тествани единствено няколко. В едно от тях евентуалният грабител споделя, че ще освободи Емануела, в случай че пуснат Али Агджа - мъжът, който стреля по папата. Но позвъняването се оказва подправено.

Според първата от обсъждани хипотези за провинен се считат Бандата на Маляна – най-голямата терористична формация в Рим. Те отвличали малолетни девойки и ги принуждавали да проституират, като постоянно им залагали клопки, предлагайки им работа.

Денят, преди да изчезне, Емануела също е обмисляла да стартира работа в магазин за козметика. Зад тази доктрина обаче не стоят съответни доказателства и съвсем е забравена, когато през 2005 година в телевизия RAI мъж се обажда анонимно и твърди, че тялото на момичето е заровено дружно с тялото на мафиотския необут Енрико де Педис.

Той е умрял през 1990 година, а останките му се съхранявали в църквата Сант Аполинаре. През 2012 година трупът му е ексхумиран, само че тялото на Емануела не е намерено до това на Перди.

Малко след случая някогашната държанка на мафиота Сабрина Манарди твърди, че той е изпълнявал поръчка на Ватикана. Отвлякъл е момичето и я държал заключена 6 месеца, след което я умъртвил. Но Сабрина била наркоманка и на няколко пъти трансформира моменти от описа си, поради което показанията ѝ са сметнати за недостоверни.

Името на Светия трон изпъква най-често в тази ситуация за изчезналата Емануела. През 2011 година брат ѝ Пиетро се появява в ефирен ефир, държейки документ, съгласно който момичето се намирало в Лондон и е държана в лудница под въздействието на опиати.

Докладът е подписан от кардинал Лоренцо Антонети и в него се казвало, че са изхарчени 483 милиона лири за отвличането и укриването на Емануела. Пиетро споделя, че се е сдобил с този отчет от някогашен сътрудник на тайните служби на Ватикана.

От Светия трон обаче опровергават изказванията в документа и даже припомнят, че през годините са правени многочислени опити за подпомагане при откриването на италианката и разгадаването на един от най-заплетените случаи на 80-те.

Семейството ѝ обаче отхвърля тази версия и продължава да пита за какво момичето е отведено при цялостна поверителност в английската столица, както и дали към момента е жива 34 години откакто е забелязана за последно.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР