На 22 юли вечерта хиляди граждани протестираха пред Съдебната палата

...
На 22 юли вечерта хиляди граждани протестираха пред Съдебната палата
Коментари Харесай

Как след тежка нощ Гешев се събуди реформиран

На 22 юли вечерта хиляди жители стачкуваха пред Съдебната палата в София с искане за оставка на недосегаемия основен прокурор Иван Гешев. Стотици каскети бяха хвърлени на стълбите пред достолепната столична постройка, издигната в други времена като знак на върховенството на закона и силата на българската страна. Гешев не бе в кабинета си, с цел да види невижданият по мащаб митинг против български основен прокурор, защото бе излязъл в отпуск няколко дни по-рано.

Но както споделя пресцентърът на прокуратурата, " основният прокурор работи най-добре, до момента в който е в отпуск. " След тежката " Нощ на каскетите " прокурор Гешев осъмна на 23 юли изцяло реформиран, без някой да го е докоснал с пръст или директория.

Как се случи това?

" Никой не може да бъде арбитър по своя случай ". Този главен принцип на правовата страна стои в основата на последното тълкувателно решение на Конституционния съд, което де факто " реформира безкръвно " основния прокурор. Изхождайки от този принцип Конституционен съд разгласи, че Гешев няма право да се меси в следствия, които се водят против него.

С единомислещото си решение конституционните съдии извадиха от шапката вълшебен бял заек. Това е дребният, само че самоуверен прокурор (нещо като незнайния воин), който в никакъв случай не е съществувал, само че на който се разпореждат очаквания за гражданска война. На жителите се споделя приказката, че в случай че всеки редови прокурор, който откри съображение да образува дело против Иван Гешев, той без никакво подозрение ще го стори.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР