На 22 юли 1992 г. е организирано бягството от затвора

...
На 22 юли 1992 г. е организирано бягството от затвора
Коментари Харесай

На този ден Ескобар бяга от затвора

На 22 юли 1992 година е проведено бягството от пандиза на колумбийския наркобарон Пабло Емилио Ескобар Гавирия. Името му се свързва още и като началник на най-големия в страната наркокартел в град Меделин. Сп. „ Форбс “ го подрежда на седмо място в листата на най-богатите хора за 1989 година През 1993 година той е открит погубен.

Първоначално Пабло се занимавал с дребни далавери, продавайки контрабандни цигари и подправени лотарийни билети. С настъпването на 60-те години към този момент бил малък наркодилър. Увеличаващата се фикс идея по кокаина в Съединени американски щати го насочва към трафикантския бизнес.

През май 1976 година Ескобар и няколко от неговите мъже били задържани с голям товар опиати, който пренасяли от Еквадор. Пабло се опитал да подкупи съдиите на процеса, само че не съумял. След месеци на правосъдни борби той провел убийството на двамата служители на реда, които го били арестували, и делото било прекъснато. Така почнала неговата традиция да се оправя с управляващите или посредством подкупи, или посредством убийства.

През 80-те години, с повишаването на известността на картела „ Меделин “, Пабло Ескобар се снабдява с интернационална популярност. Смята се, че картелът „ Меделин “ е направлявал към 80% от доставките на опиати за Съединените щати, Мексико, Пуерто Рико и Доминиканската република.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР