> На 22 януари от 14:30 часа в зала Варна"

...
> На 22 януари от 14:30 часа в зала Варна"
Коментари Харесай

Градският транспорт на Варна става по-бърз, по-ефективен и екологичен

> На 22 януари от 14:30 часа в зала " Варна " на Община Варна ще се организира встъпителна конференция в границите на план " Интегриран градски превоз на Варна - втора фаза ". Общата стойност на плана е 37 233 093,69 лв., от които безплатна финансова помощ - 29 297 008,49 лв. и принос от Бенефициента - 7 936 085,20 лв.. 
Проект " Интегриран градски превоз на Варна - втора фаза " цели надграждане на ограниченията във връзка с интегрирания градски превоз на Варна, с цел да стане той още по-ефективен, по-бърз и по-екологичен, с по-малко ползване на сила, както и да се подобрят опциите за различни форми на напредване в градски условия, чрез осъществяване на три допълващи се съставния елемент, част от Инвестиционната стратегия на Община Варна. 
В рамките на плана е заложено осъществяването на три съставния елемент: Компонент 1 - Разширяване и реорганизация на улични артерии, свързани с оптимизацията на всеобщия градски публичен превоз (МГОТ); Компонент 2 - Нови транспортни средства за МГОТ;  Компонент 3 - Интелигентни транспортни системи. 
Очаква се заложените по плана действия да доведат до: 1) Създаване на стопански по-изгоден градски транспорт; 2) По-добро запазване на околната среда; 3) Насърчаване на мултимодалната устойчива градска мобилност; 4) Увеличаване каузи на ползващите услугата градски транспорт; 5) Подобряване на достъпността; 6) Повишаване на пътната сигурност на пешеходците.
За осъществяването на плана, който е с дълготрайност 48 месеца, Община Варна ще си партнира с " Градски превоз " ЕАД-Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР