На 22 януари гръцките фермери се готвят отново да блокират

...
На 22 януари гръцките фермери се готвят отново да блокират
Коментари Харесай

На 22 януари на българо-гръцката граница ще е страшно

На 22 януари гръцките фермери се готвят още веднъж да блокират пътища и автомагистрали, както и граничните пунктове с България. Това написа в днешния си брой вестник „ Та неа “. Решението е взето от земеделските производители от региона на Кардица на заседание нощес. В него са взели участие 25 браншови сдружения, прецизира в. Монитор.

Председателят на федерацията на фермерските сдружения от региона на Кардица, Централна Гърция Вангелис Бутос, споделил пред гръцката организация АНА-МПА, че решението за блокадите е взето и че тракторите към този момент са на селските площади, а през днешния ден фермерите ще обсъдят в елементи и формата на митингите. Земеделските стопани в Гърция са недоволни от натрупалите се, съгласно тях, проблеми в сектора, които с течение на времето са се изострили и са довели до фрапантно понижаване на приходите им.



Фермерите упорстват с налози да бъдат облагани единствено действителните им приходи, необлагаемият за тях най-малко да е 12 хиляди евро, да се отстрани обезпечаването и да се понижи възрастовата граница за пенсиониране на 60 години за мъжете и 55 години за дамите.

Земеделските производители желаят още обезпечени цени за тяхната продукция, гратис опазване на здравето, почтени пенсии, унищожаване на единния заможен налог и основаване на държавен фонд, който да поема на 100 % компенсациите им за вредите, нанесени от естествените бедствия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР