На 22 септември (вторник), Денят на Независимостта на България, Националната

...
На 22 септември (вторник), Денят на Независимостта на България, Националната
Коментари Харесай

НСО въвежда мерки за сигурност във Велико Търново за 22 септември

На 22 септември (вторник), Денят на Независимостта на България, Националната работа за защита (НСО) подхваща ограничения за гарантиране на сигурността на жителите и на гостите на Велико Търново, оповестиха от службата.

Кулминацията на честванията във връзка 112 години от оповестяването на Независимостта на България ще стартира в 19.00 часа на пл. „ Цар Асен I “ в Старопрестолния град с проява на боеви умения от представителна част на Националния боен университет. Тържествената инспекция е с начало 19.30 ч., а от 20.15 ч. ще се организира аудиовизуалният театър „ Царевград Търнов - тон и светлина”.

На жителите, които желаят да следят тържествената стратегия от 19.00 часа, достъп до зоната на мероприятието ще бъде обезпечен след 18.00 часа през три контролно-пропускателни пункта: един на ул. „ Никола Пиколо “; втори контролно-пропусквателен пункт при ул. „ Иван Вазов “ и трети контролно-пропусквателен пункт – на ул. „ Св. Климент Охридски “.
Ще бъде стеснен достъпът до ул. „ Читалищна “ за жители и коли.

Служителите на НСО ще правят инспекции за предмети и субстанции на съображение член 30, алинея 1 от Закона за Националната работа за защита. Гражданите ще бъдат проверявани с детектори за метал и скенери за съществуване на огнестрелни и хладни оръжия, остри предмети, експлозиви и леснозапалими субстанции, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически произведения. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани до мероприятието. Достъпът на лица във очевидно несъответстващо положение също ще бъде лимитиран.

За времето от 15.00 ч. до 22.00 ч. способените органи ще вкарат възбрана за потреблението на безпилотни летателни апарати (дронове) в зоната на мероприятието, с цел да бъдат лимитирани рисковете от нежелани произшествия за присъстващите жители и публични лица.

Националната работа за защита припомня, че според член 6., алинея 1 от Закона за събранията, митингите и манифестациите, в същите не могат да вземат участие жители, които носят оръжие или други особено предопределени или приспособени предмети, които може да се употребяват срещу живота и здравето на хората или за причиняване на материални вреди.

Гражданите, които ще преминат инспекция с рентген и/или с металдетекторни устройства, могат да употребяват късите инструкции на НСО, налични в YouTube на адрес:
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР