На 22 септември настъпва есенното равноденствие в 16.31 ч. Тогава

...
На 22 септември настъпва есенното равноденствие в 16.31 ч. Тогава
Коментари Харесай

Настъпва есенното равноденствие

На 22 септември настава есенното равноденствие в 16.31 ч. Тогава стартира и астрономическата есен, заяви БГНЕС.
идва с приятни температури и слънце, само че сутринта е бъде много студено към този момент, с температури сред 6 и 11 градуса, тук-там ще има и мъгли. В първия публично есенен ден над цялата страна ще е слънчево и без превалявания, с оптимални температури сред 23 и 28 градуса.
 Настъпва есенното равноденствие Настъпва есенното равноденствие
На 22 септември настава есенното равноденствие в 16.31 ч. Тогава стартира и астрономическата есен, заяви БГНЕС. Есента идва с приятни...
Есента е един от четирите сезона в умерения пояс, дружно с пролетта, лятото и зимата. Астрономически тя стартира с есенното равноденствие (около 23 септември в Северното полукълбо и 21 март в Южното). В метеорологията се употребява друга спогодба - есенни са месеците септември, октомври и ноември в Северното полукълбо и март, април и май в Южното.
Есента е от време на време много високи температури първоначално (циганско лято) и умерени до по-ниски към края, когато зимното слънцестоене (около 21 декември в Северното полукълбо и 21 юни в Южното полукълбо) бележи астрономическото начало на идващия сезон.
Есента, както и останалите сезони, се дължат на наклона на земната ос, който е 23.5° по отношение на орбиталната низина, в която се движи Земята. Поради този надолнище разнообразни елементи на планетата са подложени на друго осветление от страна на Слънцето.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР