На 22 септември България отбелязва 112 години Независимост. Цялата история

...
На 22 септември България отбелязва 112 години Независимост. Цялата история
Коментари Харесай

Отбелязваме 112 години от Независимостта на България

На 22 септември България отбелязва 112 години Независимост. Цялата история на България, която е една от най-старите страни в Европа, е белязана от битката за самостоятелност.
В цялата страна ще има публични празнувания и тържества, и най-малко за ден българският възторг и национализъм ще се възродят. Тази година поради COVID-19 някои тържества ще бъдат анулирани или празнувани алегорично, само че кулминационната точка на честванията както всяка година е във Велико Търново.
Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева ще произнесе на тържественото слово във Велико Търново във връзка 112-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България. Тържествената заря-проверка ще стартира в 19.30 часа на площад „ Цар Асен І” пред крепостта "Царевец ". Честванията във Велико Търново ще преминат под патронажа на ръководителя на българския парламент. Председателят на Народното събрание ще одобри почетния строй на ротите на Националния боен университет. По традиция ще бъде прочетен манифестът, с който на 22 септември 1908 година цар Фердинанд прогласява Независимостта.
По-рано денем заместник-председателят на Народното събрание Емил Христов ще бъде на военния обред за издигане на националното знаме в Архитектурно-музейния резерват „ Царевец “. Емил Христов ще произнесе слово и ще сервира цветя на пирамидата на Независимостта.
Денят на Независимостта на България, ще бъде маркиран тържествено в гарнизоните в цялата страна. В честванията във връзка 112-ата годишнина от провъзгласяването на Независимостта на България ще вземат участие представителни формирования от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, Националната гвардейска част (НГЧ) и Националния боен университет (НВУ) „ Васил Левски “.
Военнослужещите ще се включат в церемониите по издигане на националния байрак на Република България, благодарствените молебени и в тържествените ритуали по полагане на венци и цветя пред паметниците на героите, починали по бойните полета за свободата и независимостта на нашата Родина в градовете Горна Оряховица, Стара Загора, Хасково, Сандански, Враца, Сливен, София, Русе, Варна, Бургас и Костинброд и в селата Опицвет и Климент.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР