На 22 септември България отбелязва 111 години от обявяването на

...
На 22 септември България отбелязва 111 години от обявяването на
Коментари Харесай

111 години от обявяването на Независимостта на България

На 22 септември България отбелязва 111 години от оповестяването на Независимостта.

В цялата страна ще има публични празнувания и тържества, кулминационната точка е във Велико Търново.
Предпразнично въодушевление във Велико Търново в навечерието на Деня на Независимостта По традиция остарялата столица е център на събитията на 22 септември
От 7:30 часа в средновековния храм „ Свети 40 мъченици “ в страта столица ще бъде отслужена празнична литургия. Историческа възстановка в двора на църквата ще пресъздаде прочитането на царския манифест за Независимостта. Пред храм ще бъде отслужен церемониален водосвет на бойното знаме на НВУ „ Васил Левски” и знамената на държавни институции.

Военният обред по издигане националното знаме ще стартира в 10:30 ч. в Архитектурно-музеен резерват „ Царевец”.

Вечерта на площад „ Цар Асен І “ пред крепостта „ Царевец “ ротите на Националния боен университет „ Васил Левски “ ще показват боеви хватки с оръжие. След това ще се състои тържествената заря-проверка. В 20:15 ч. ще бъде показан аудио-визуален театър „ Царевград Търнов – тон и светлина”.

Тържествата в София обичайно стартират в 11 ч. пред Паметника на Независимостта на пл. „ Княз Александър I”. В програмата ще вземат участие Софийският духов оркестър, разбъркан хор „ Света София”, квартет „ Славей” и актрисата Силвия Лулчева. Военен обред ще извърши Националната гвардейска част.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР