На 22-ри септември (петък) София ще се включи в инициативата

...
На 22-ри септември (петък) София ще се включи в инициативата
Коментари Харесай

Центърът на София ще е затворен за автомобили на 22 септември

На 22-ри септември (петък) София ще се включи в самодейността Ден без коли в границите на Европейската седмица на подвижността.

Достъпът на коли до централните зони на града ще бъде неразрешен от 8:00 до 19:00 ч. в обсега на синята зона за паркиране – регионът, стеснен сред бул. „ Васил Левски “, бул. „ Патриарх Евтимий “, бул. „ Христо Ботев “, бул. „ Александър Стамболийски “, бул. „ Княз Александър Дондуков “, ул. „ Георги Сава Раковски “, бул. „ Цар Освободител “.

Ще се пускат единствено пешеходци, велосипедисти, колите на градския превоз и на живущите в региона.

Мобилната станция ще прави 24-часови измервания на въздуха.

От 10:00 ч. до лятната сцена на Борисовата градина ще започва вело-поход „ Заедно с велосипед “ в наличието на заместнк-кмета по превоз Евгени Крусев, Екатерина Йорданова – ръководител на непрекъснатата комисия по превоз към Столичен общински съвет. Това е финалното събитие от провеждащата се в София Европейска седмица на мобиилността. Център за градска подвижност и Столична община канят всички фенове колоездачи да се включат в самодейността. Обиколката започва от „ Борисовата градина “ и продължава през Ловния парк, и през Южния парк. Колоездачите ще изминат общ маршрут от 13 км, който минава през доста от парковете на София.

На 22 и 23.09.2017 година (петък и събота), зоните за почасово платено паркиране „ Синя“ и „ Зелена“ няма да работят, оповестяват от ЦГМ.
 Графика: БТВ Графика: БТВ
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР