На 22 май 2019 г., (сряда), в Централната избирателна комисия

...
На 22 май 2019 г., (сряда), в Централната избирателна комисия
Коментари Харесай

ЦИК се срещна с ученици от 51-во СУ

На 22 май 2019 година, (сряда), в Централната изборна комисия се организира Ден на отворените порти.

Към самодейност демонстрираха интерес възпитаници от 51-во СУ „ Елисавета Багряна “, на множеството от които им следва да гласоподават за първи път през тази година.

Те посетиха залата на ЦИК, откъдето онлайн се излъчват съвещанията на Комисията и се срещнаха с членовете на ЦИК и тяхната работа. Учениците имаха опция да влезнат в ролята на членове на ЦИК. Председателят на ЦИК госпожа Стефка Стоева отстъпи своя председателски стол на ученика Михаил Каров, който откакто зае мястото на ръководител сложи на дневен ред въпрос за гласоподаване и учениците имаха опция да тестват системата за гласоподаване и да видят по какъв начин се регистрират гласовете им.

Младите гласоподаватели имаха опция да зададат своите въпроси по отношение на идните избори за членове на Европейския парламент от Република България на 26 май 2019 година Най-любопитно за учениците беше по какъв начин се гласоподава с бюлетината, по какъв начин се отбелязва преференция, къде ще има машинно гласоподаване. Членовете на ЦИК ги срещнаха с главните права и отговорности на гласоподавателите в изборния ден, както и с по-важните и забавни за жителите действия от организацията на изборите за членове на Европейския парламент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР