На 22 май от 10:30 ч. ще се проведе уебинар,

...
На 22 май от 10:30 ч. ще се проведе уебинар,
Коментари Харесай

Предстои дискусия на тема умен град на ICT Media

На 22 май от 10:30 ч. ще се организира уебинар, ориентиран към обширната тематика на умния град. Онлайн диалогът се провежда от ICT Media с поддръжката на Vivacom. Стратегиите за интелигентния град, отворените данни като фактор за развиване на услугите в него, многостранната роля на видеонаблюдението за другите области като защита, предварителна защита на престъпността, оптимизация на трафика ще са измежду главните тематики. Участието в уебинара е гратис. За информация и регистрация, посетете уеб страницата на полемиката.

Официалните посетители на онлайн диалога ще бъдат: инж. Лъчезар Росенов , ръководител на УС на Фондация за промяна в локалното самоуправление (ФРМС) и някогашен кмет на Добрич от 1995 до 2003 година, Илия Левков , ръководител на УС на НБО Индустриален клъстeр „ Електромобили “, Михаил-Ернесто Михайлов , съветник IoT приложения за Smart City, Борислав Кръстев , шеф на Общинско дружество „ Организация и надзор на превоза “ в град Пловдив, и Радосвета Калчева , старши управител бизнес развиване във Vivacom.

 Предстои полемика на тематика интелигентен град

Концепцията за интелигентния град е обвързвана на първо място с мъдро и споделено потребление на актуалните ИКТ технологии, с чиято помощ се насърчават, създават, внедряват и популяризират устойчиви практики, решаващa част от увеличаващите се провокации в градовете. Самите градове ще стават все по-големи, като урбанизацията към този момент e достигнала големи мащаби – 54% от популацията в света живее в градове, а през 2050 година този дял ще доближи 66%, комбиниран с прираста на популацията с най-малко ще 2,5 милиарда души. Бурното развиване води до съществени екологични, обществени и стопански провокации, с които градовете – администрация, бизнес и жителите, би трябвало да се оправят взаимно и с общи старания.

Гражданите са ангажирани в екосистемите на умния град по най-различни способи, употребявайки своите смарт телефони, а скоро своите свързани коли и домове. Комбинацията от тези устройства и данни с физическата инфраструктура на града и предоставяните услуги може да сътвори по-устойчиви бизнес модели, носещи изгода на всички страни. Подобренията обгръщат както снабдяването с електрическа енергия и вода, по този начин и усъвършенствано събиране на отпадъците, понижаване на тапите, възстановяване на качеството на въздуха, понижаване на закононарушенията, на пътните нарушавания и в последна сметка до доста по-добро качество на живот.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР