На 22 май 2018 г. талантливите ученици вдъхнаха живот на

...
На 22 май 2018 г. талантливите ученици вдъхнаха живот на
Коментари Харесай

Самодейци от СУ Георги Бенковски в Тетевен представиха постановката Тартюф

На 22 май 2018 година надарените възпитаници вдъхнаха живот на герои от международната драматургия посредством театралната режисура,,Тартюф “ от Молиер с началник госпожа Дочка Михайлова, дълготраен преподавател по български език и литература. С огромен интерес салонът на НЧ,,Съгласие – 1869 “ беше претъпкан. Гост на театъра беше кметът на Тетевен доктор Мадлена Бояджиева, която дружно с ръководителя на Общински съвет Тетевен госпожа Мария Стойчева поздравиха самодейците като им пожелаха:,,Дерзайте и помнете – Вие сте нашето бъдеще! Тетевен има потребност от сполучливи младежи! “. Публиката остана очарована. С играта си, гениите ни припомниха, че,,Истинският спектакъл има силата да прави от тълпата народ “ (Томас Ман). За следващ път гостите и жителите от общината си потеглиха с ентусиазъм и почит към можещите и искащи младежи.
В трагичната комедия участваха възпитаници от клуб,,Театрална работилница “ по план,,Развитие на качествата на учениците и повишение мотивацията им за учене посредством действия, разрастващи характерни познания, умения и компетентности (Твоят час) “, финансиран от Оперативна стратегия,,Наука и обучение за образован напредък “, съфинансирана от Европейския съюз посредством европейските структури и капиталови фондове.
Директорът на СУ,,Георги Бенковски “ гр.Тетевен г–жа Маринела Маркова с възторг също благодари на ръководителя и актьорския състав,,за отлично свършената работа. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР