На 22 март се отбелязва Световният ден на водата. Тази

...
На 22 март се отбелязва Световният ден на водата. Тази
Коментари Харесай

Деца от Бургас и Братислава участват в инициативата Воден отпечатък

На 22 март се отбелязва Световният ден на водата. Тази година той е под мотото „ Всеки е значим “. В Бургас самодейността за празника е на читалище „ Изгрев 1909” и Посолството на Република България в Братислава, Словакия.
Тя се назовава „ Воден отпечатък”и е обвързвана с художественото обрисуване на тематиката за водата, един от най-важните запаси на планетата.

Деца от трети клас на учебно заведение „ Св. Кирил и Методий” в Бургас и БСУ„ Христо Ботев” в Братислава, рисуваха, водиха екодневници, създаваха картички и плакати по тематиката. 55 от творбите на децата от Бургас отпътуваха за Словакия, където през днешния ден също ще бъде открита галерия под наслов " Който и да сте, където и да сте, водата е вашето човешко право! "

Изложбата в Бургас е в залата на Туристически Комплекс „ Акве Калиде” ", картал „ Банево “. В нея са показани плакати, отдадени на опазването на водата. Освен рисунките, плакатите и картичките на децата, ще бъде показан макет на воден часовник и говорещ робот, дело на учениците от гимназията по електротехника и електроника „ К. Фотинов “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР