На 22 март е световен ден на водата. Няма нищо

...
На 22 март е световен ден на водата. Няма нищо
Коментари Харесай

Тайните на водата

На 22 март е международен ден на водата. Няма нищо по-меко и едва от водата и няма нищо, което да я превъзхожда при разрушителна офанзива, е споделил китайският влъхва Лао Дзъ.

Наистина, способността на водата да омекотява и подхранва контрастира с грубата ѝ мощ.

Водата е толкоз позната за всички нас и в това време е доста загадъчна. Много нейни свойства могат да ви учудят. Други са толкоз странни, че учените нямат пояснение за тях.

Малко хора знаят, че горещата вода замръзва по-добре. Тази дарба на водата е била за първи път видяна през 1963 година. Никой не знае за какво става по този начин.

Не е ясно и за какво ледът може да ви накара да паднете. Тънкият пласт вода в течно положение върху повърхността на другояче твърдия лед предизвиква хлъзгане.

Но няма пояснение за какво ледът, който е корав, е единствен измежду твърдите тела с течен пласт върху повърхността му. Смята се, че този пласт се образува поради вътрешното придвижване на повърхностните молекули.

Когато капка вода попадне върху повърхността, чиято температура е по-висока от точката на шупване на водата, капката може доста дълго да се хлъзга по повърхността.

Това събитие се назовава резултат на Лайденфрост и се получава, когато долният пласт на капката се изпарява. Тогава молекулите на газ, които се образуват в този пласт, не изчезват, по тази причина наличието им изолира другите пластове на капката.

 Вода

Известно е, че няма две идентични снежинки. Всяка от тях е безусловно неповторима. Това се дължи на обстоятелството, че снежинката се образува, като придобива формата на елементарна хексагонална призма.

При всяко заледяване се губи част от молекулите поради другата температура, мокрота и налягане на въздуха и по този начин снежинката придобива неповторимата си форма.

Още по-учудващ е фактът, когато приказваме за тайните на водата, е, че всяка снежинка има шест безусловно идентични елементи, които с помощта на своя синхрон основават идеална хексагонална симетричност.

Все още е мистерия и произходът на водата, която покрива седемдесет % от земната повърхнина. Смята се, че отпреди четири милиарда и половина години, когато водата се е озовала на планетата ни, до през днешния ден тя трябваше да се е изпарила.

Според някои хипотези преди четири милиарда години солидни обекти от външната част на слънчевата система са се блъснали в Земята. Те евентуално са били цялостни с вода, а конфликтът е трансформирал планетата ни в великански контейнер.

Вижте още:

- Има ли памет водата;

- Пречистваща мощ на водата

- Лечебната мощност на кварцовата вода.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР