На 22 март 2019 г. в Международно висше бизнес училище

...
На 22 март 2019 г. в Международно висше бизнес училище
Коментари Харесай

Конференция за предприемачество събира няколко поколения експерти и представители на бизнеса

На 22 март 2019 година в Международно висше бизнес учебно заведение ще се съберат представители на бизнес организации, акселераторски стратегии, стартъп и серийни бизнесмени, специалисти и научни откриватели, с цел да обсъдят развиването на бизнес средата у нас. Български и интернационалните учени показват резултати от над 60 проучвания в региона на развиването на човешките запаси, дигитализацията на стопанската система, интелигентната специализация, кръговата стопанска система, образованието.

Представители на Министерство на стопанската система, на Изпълнителна организация за поощряване на МСП, на Изпълнителна организация „ Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “, на Фонд управител на финансови принадлежности в България и на Министерство на образованието и науката ще се включат в полемика от 10,30 часа.



Следобед на кръглата маса „ Предприемаческата среда в България “ Милен Иванов, съосновател на CEO клуб и на Founder Institute България, доктор Марина Стефанова – специалист по корпоративна обществена отговорност, Добромир Иванов от BESCO, Данаил Кънчев, член на УС на БАУХ, Елица Стоилова и Невен Боянов, ИТ бизнесмени и Габриела Пресолска, обществен бизнесмен ще споделят своя опит и рекомендации за развиването на общността.

В рамките на конференцията се провежда и полемика „ Данъчната политика в България “, с присъединяване на представители на институциите, специалисти и бизнесмени. Тема на разискването е в каква степен данъчната политика в България поддържа или попречва иновационната активност на бизнеса, по какъв начин измененията в данъчната регулация подкрепят цифровата промяна на бизнес моделите.

През целия ден във фоайето на университета ще има ревю на стартъп компании, бизнес организации и акселераторски стратегии.

Шестнадесетата интернационална научна конференция " Иновации и предприемачество в образованието и бизнеса " се провежда от Международното висше бизнес учебно заведение в партньорство с Фондация " Приложни проучвания и връзки ", Enterprise Europe Network – България, Асоциация на започващите компании в България-BESCO, БАУХ, Founder Institute България, CЕO Club, Фондация „ Градище “, Фондация Каузи, Социална мрежа за положителни каузи „ Волонтайм “.

Медийни сътрудници са 3-enews.bg, StartUP Navigator, сп. Ютилитис, Computer world, Nauka.bg, сп. Бизнес клуб.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР