На 22 и 23 октомври Общински съвет по наркотични вещества

...
На 22 и 23 октомври Общински съвет по наркотични вещества
Коментари Харесай

Доброволците в Ловеч проведоха обучение за превенция на зависимости

На 22 и 23 октомври Общински съвет по наркотични субстанции /ОСНВ/ и Превантивно-информационен център /ПИЦ/ за битка с наркотичните субстанции към Община Ловеч организираха образование за предварителна защита на зависимости на доброволци към екипа на ПИЦ.

Инициативата се реализира с присъединяване на Терапевтичен център “Ка Спорт – ТРАМПЛИН” – работещи в посоки за предварителна защита и лекуване на наркозависимост при деца и младежи. Чрез интерактивния метод „ Фото глас “ младежите, като се изключи че усвоиха настоящи познания за психоактивните субстанции, развиха своите обществени и личностни умения, научиха по какъв начин да образуват настройки за живот, свободен от зависимости.

По време на тренингите бе разисквана и значимата роля на доброволците, като сътрудници на ОСНВ и ПИЦ - Ловеч в реализирането на разнообразни превантивни действия за ограничение на казуса с използването на психоактивни субстанции. И по какъв начин всеки един от тях би могъл да помогне на собствен другар, който е попаднал в мрежата на опиатите.



През образователната 2020/2021 година в ОСНВ започва осъществяване на Национална стратегия за предварителна защита 8-11 клас „ От връстници за връстници “ в СУ „ Св. Климент Охридски “. Сформираният доброволчески екип в продължение на 4 години ще работи по профилактика на рисковото държание измежду своите връстници.

Личният образец на доброволците, като част от младежката общественост, мотивацията им да оказват помощ на своите връстници в усвояването на познания, развиването на умения и образуването на настройки за здравословни решения и поведенчески избори, са в основата на работата на ОСНВ И ПИЦ.

На 5 декември –Световният ден на доброволеца, участниците в образованието ще образуват доброволчески клуб, членовете му ще изберат свое лого и ще бъдат осведомени за своите права, отговорности и етични правила.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР