На 22 и 23 март за поредна година Медицинският университет

...
На 22 и 23 март за поредна година Медицинският университет
Коментари Харесай

Над 2000 души посетиха МУ-Варна в дните на отворени врати

На 22 и 23 март за поредна година Медицинският университет – Варна посрещна кандидат-студенти, родители, учители и посетители на обичайните Дни на отворените порти. Над 2000 гости от Варна, Шумен, Велико Търново, Габрово, Русе, Ямбол, Стара Загора, Добрич, Бургас, Силистра, Карнобат, Горна Оряховица и други градове имаха опция да се допрян до необятния свят на здравната просвета. Посетителите се срещнаха със специалностите и образователните стратегии във факултетите по медицина, дентална медицина, фармация, публично опазване на здравето и в Медицинския лицей, както и опциите, които университетът предлага за състезателен и културен живот.

Тазгодишният новаторски софтуерен детайл в представянето на университета бе 3D Air LED display, който разсъни интерес измежду всички посетители. Настоящи студенти от университета се трансфораха в гидове за посетителите и дружно с специалистите от Учебен отдел отговаряха на въпроси. Кандидат-студентите имаха опция да се потопят в атмосферата на университетския живот и споделиха, че за тях е било доста потребно да беседват със студенти, преподаватели и някогашни ученици на университета.

Присъстващите имаха опция да получат информация за предлаганите специалности и процедурата по кандидатстване, да прегледат симулаторите, употребявани за образование на студентите, музейната колекция по анатомия от 3D холограми, както и да схванат какъв е моделът за основаване на анатомични модели посредством 3D принтери. Те участваха на разнородни химични опити, атрактивни лабораторни опити, микроскопски и макроскопски наблюдения, демонстрации онлайн с високотехнологична инсталация и проява на " виртуална класна стая “, представянето на образователната платформа Blackboard и симулационния програмен продукт за физиологични опити и проучвания. В една от аудиториите на университета бе ситуиран и първият в България симулатор за лапароскопска хирургия, където, под управлението на експерт, посетителите можеха да опитат да извършат оперативни дейности. Пред гостите бяха показани и презентации на някои от най-новите и мечтани специалности, измежду които " Логопедия “ и " Здравен мениджмънт “. Студенти от първи и втори курс на новаторския за България план на МУ-Варна и ВВМУ " Никола Вапцаров “ – компетентност " Военен доктор “, срещнаха искащите кандидат-студенти със спецификата на образованието.

Интерес провокира и визитата на първата в страната университетска аптека във Факултета по фармация, където учениците следиха демонстрации по подготвяне на медикаменти, добиване на лечебни субстанции от медицински растения и способ за филтриране и визуализиране на ДНК. Във Факултета по дентална медицина се правиха и профилактични прегледи.

На сериозен интерес от страна на посетителите се радваше и филиалът на МУ-Варна във Велико Търново. Над 60 души от Велико Търново, София, Стара Загора, Габрово посетиха Дните на отворени порти и се включиха в измерването на кръвно налягане и показател на телесната маса. Чрез видео връзка посетителите следиха раждане със секцио и останаха извънредно впечатлени от опциите, които филиалът предлага. На 27 март предстоят  Дни на отворени порти във Филиал Шумен.

За поредна година бе извършена лотария с награди, спечелилите от която ще бъдат оповестени на уеб страницата на МУ-Варна на 1 април 2019 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР